Κόσμος

«Το να είσαι πρόεδρος είναι πολύ επικίνδυνη δουλειά» – Το 3ωρο podcast του Ντόναλντ Τραμπ στον Joe Rogan και η «μάτσο» ρητορική

«Το να είσαι πρόεδρος είναι πολύ επικίνδυνη δουλειά» - Το 3ωρο podcast του Ντόναλντ Τραμπ στον Joe Rogan και η «μάτσο» ρητορική

Το να είσαι πρόεδρος, είναι μια «πολύ επικίνδυνη δουλειά», είπε ο πρώην πλανητάρχης Ντόναλντ Τραμπ σε podcast, καθυστερώντας για πολλές ώρες την έναρξη προεκλογικής συγκέντρωσης στο Μίσιγκαν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρθηκε στα… βαρέα και ανθυγιεινά μιλώντας για τις δύο απόπειρες δολοφονίας του από επίδοξους δολοφόνους, σε μια πολυαναμενόμενη συνέντευξη που κυκλοφόρησε το βράδυ της Παρασκευής (25.10.2024).

Πίσω από το μικρόφωνο του συνεντευξιαστή, βρέθηκε ο Joe Rogan, μια ιδιαίτερη προσωπικότητα των μέσων ενημέρωσης ιδιαίτερη δημοφιλή μεταξύ των ανδρών.

Με το podcast αυτό, ο Τραμπ συνέχισε την επιθετική του εκστρατεία με στόχο να κερδίσει την ψήφο των ανδρών, κυρίως των πιο νέων και αυτών που ανήκουν στη λαϊκή τάξη, τους οποίους προσελκύει ολοένα και περισσότερο η «μάτσο» ρητορική του.

Κατά τη διάρκεια της σχεδόν τρίωρης εμφάνισής του στην εκπομπή «The Joe Rogan Experience » – η οποία είχε πάνω από 350.000 views μέσα σε 30 λεπτά από τη στιγμή που βγήκε στον αέρα – ο Τραμπ αναφέρθηκε επανειλημμένα στον ρόλο της προεδρίας ως μια επικίνδυνη θέση, υπονοώντας ότι ειδήμονες και αξιωματούχοι δεν θέλουν να μιλήσουν για τις απόπειρες εναντίον του.

«Κάνω πράγματα που δεν με κάνουν απαραίτητα τόσο δημοφιλή. Απλώς κάνω αυτό που είναι σωστό», δήλωσε ο 78χρονος υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία.

«Καταλαβαίνω τι κάνω. Κάνεις τον εαυτό σου στόχο και είναι μια πολύ επικίνδυνη υπόθεση. Δεν το σκέφτηκα ποτέ αυτό όταν το έκανα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το αν είναι «απόλυτα δεσμευμένος» να διορίσει τον Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, στην κυβέρνησή του -τον Αύγουστο, ο Κένεντι απέσυρε την υποψηφιότητά του και υποστήριξε τον Τραμπ-, ο Τραμπ επιβεβαίωσε πως πράγματι θα τον συμπεριλάβεει στο «ρόστερ» αν και εξέφρασε κάποιες επιφυλάξεις για τις περιβαλλοντικές θέσεις του Κένεντι σχετικά με την ενέργεια.

«Ω, είμαι απόλυτα προσηλωμένος», απάντησε ο Τραμπ,  «Αλλά το μόνο πράγμα που θέλω να είμαι λίγο προσεκτικός μαζί του είναι το περιβαλλοντικό. Επειδή δεν του αρέσει το πετρέλαιο, εγώ λατρεύω το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο».

Ο Τραμπ είπε ότι θα πει στον Κένεντι «να επικεντρωθεί στην υγεία, να κάνει ό,τι θέλει».

Στο πλαίσιο της συνομιλίας τους, ο Τραμπ επανέλαβε για μία ακόμη φορά τον ισχυρισμό ότι οι εκλογές του 2020 ήταν «στημένες», αν και απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση του Ρόγκαν για την παρουσίαση αποδεικτικών στοιχείων.

Ο Τραμπ και οι εξωγήινοι

Ο Ντόναλντ Τραμπ μοιράστηκε τις σκέψεις του και για την εξωγήινη ζωή. Ο Τραμπ εξέφρασε ότι «δεν υπήρξε ποτέ πιστός» στις θεωρίες περί επίσκεψης εξωγήινων στη Γη. Ανέφερε ότι τον ρωτούν συχνά για το τι γνωρίζει η κυβέρνηση των ΗΠΑ για «εξωγήινους» και παραδέχτηκε ότι ως πρόεδρος ενημερώθηκε «αρκετά».

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην πιστεύουμε ότι ο Άρης και όλοι αυτοί οι πλανήτες δεν έχουν ζωή», δήλωσε.

Όταν ο Rogan επεσήμανε ότι οι ερευνητές και τα ρόβερ έχουν δείξει ότι δεν υπάρχει ζωή στον Άρη, ο Trump απάντησε: «Δεν ήταν μεγάλο θέμα για μένα».

Ποιος είναι ο Joe Rogan

Ο 57χρονος Rogan ξεκίνησε ως κωμικός και ηθοποιός, με έναν ρόλο στην κωμική σειρά του NBC «NewsRadio».

Αργότερα ήταν οικοδεσπότης του τηλεπαιχνιδιού «Fear Factor» και εμφανίστηκε σε τηλεοπτικές εκπομπές – μερικές φορές εμφανιζόμενος ως ο ίδιος – όπως το «Silicon Valley» και το «The Man Show».

Ο Rogan εμφανίστηκε επίσης σε διάφορα κωμικά αφιερώματα, όπως το «Shiny Happy Jihad» του 2007.

Παρουσιάζει το The Joe Rogan Experience, ένα podcast στο οποίο συζητά τα τρέχοντα γεγονότα, την κωμωδία, την πολιτική, τη φιλοσοφία, την επιστήμη και τα χόμπι με διάφορους καλεσμένους.

Το 2000 κυκλοφόρησε την πρώτη του σπέσιαλ κωμωδία, το I’m Gonna Be Dead Someday…, και ήταν ο παρουσιαστής του παιχνιδιού Fear Factor από το 2001 έως το 2006.

Μετά την αποχώρησή του από το Fear Factor, ο Ρόγκαν επικεντρώθηκε στην καριέρα του στο stand-up και διοργάνωσε περισσότερες σπέσιαλ κωμωδίες. Ξεκίνησε το The Joe Rogan Experience το 2009- μέχρι το 2015, ήταν ένα από τα δημοφιλέστερα podcasts στον κόσμο, λαμβάνοντας τακτικά εκατομμύρια αναπαραγωγές ανά επεισόδιο. Το Spotify απέκτησε αποκλειστικά δικαιώματα διανομής για το The Joe Rogan Experience το 2020 για 200 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Το podcast έχει επικριθεί για διάδοση θεωριών συνωμοσίας και παραπληροφόρησης για την υγεία. Στον απόηχο της πανδημίας κορονοϊού, προώθησε αναξιόπιστες θεραπείες για τον κορονοϊό και χρησιμοποίησε ψευδείς ισχυρισμούς κατά των εμβολίων για να αποτρέψει τους ανθρώπους από τον εμβολιασμό κατά της COVID-19.

To άρθρο «Το να είσαι πρόεδρος είναι πολύ επικίνδυνη δουλειά» – Το 3ωρο podcast του Ντόναλντ Τραμπ στον Joe Rogan και η «μάτσο» ρητορική δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button