Κόσμος

Αντιδράσεις για την αφαίρεση ταινιών για την Παλαιστίνη από το Netflix

Το Netflix έχει επικριθεί για την αφαίρεση 19 ταινιών από την κατηγορία «Παλαιστίνη», αναφέρει το Middle East Monitor.

Οι χρήστες διαπίστωσαν ότι ένας μεγάλος αριθμός περιεχομένου σχετικά με την Παλαιστίνη δεν ήταν πλέον διαθέσιμος στο δίκτυο ροής στα μέσα Οκτωβρίου και διερωτήθηκαν αν η πίεση από φιλοϊσραηλινές ομάδες οδήγησε την εταιρεία στην αφαίρεσή τους.

Η ομάδα δικαιωμάτων Freedom Forward δήλωσε: «Η ομάδα Freedom Forward δεν έχει καμία σχέση με την κινηματογραφική βιομηχανία: «Το Netflix έχει διαγράψει σχεδόν όλες τις παλαιστινιακές ταινίες του».

«Ανησυχούμε βαθύτατα ότι η διαγραφή από το Netflix σχεδόν ολόκληρης της βιβλιοθήκης του με παλαιστινιακές ταινίες θα περιθωριοποιήσει περαιτέρω τις παλαιστινιακές φωνές σε μια εποχή που πάνω από δύο εκατομμύρια Παλαιστίνιοι στη Γάζα υφίστανται γενοκτονία από τον ισραηλινό στρατό. Αυτή η διαγραφή των παλαιστινιακών φωνών από το Netflix ακολουθεί πολλές άσχημες δεκαετίες καταπίεσης των παλαιστινιακών απόψεων και αφηγήσεων από τις δυτικές εταιρείες ειδήσεων και μέσων ψυχαγωγίας».

Σε απάντηση, το Netflix δήλωσε ότι η συλλογή «Παλαιστινιακές ιστορίες» με 32 ταινίες ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2021 στο πλαίσιο τριετούς συμφωνίας αδειοδότησης. «Αυτές οι άδειες έχουν πλέον λήξει. Όπως πάντα, συνεχίζουμε να επενδύουμε σε μια μεγάλη ποικιλία ποιοτικών ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών για να καλύψουμε τις ανάγκες των μελών μας και να γιορτάσουμε τις φωνές από όλο τον κόσμο».

Ο λόγος για τον οποίο ελήφθη μια τέτοια απόφαση έχει αμφισβητηθεί, με την Freedom Forward να λέει: «Η Freedom Forward δεν είναι η μόνη εταιρεία που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο: «Το Netflix θα έπρεπε να κάνει ό,τι μπορεί για να μοιραστεί τις ιστορίες των Παλαιστινίων με τον κόσμο».

Related Articles

Back to top button