Κόσμος

Οι ρωσικές δυνάμεις σφυροκόπησαν το Χάρκοβο της Ουκρανίας – Αρκετοί τραυματίες

Οι ρωσικές δυνάμεις σφυροκόπησαν το Χάρκοβο της Ουκρανίας – Αρκετοί τραυματίες

Το Χάρκοβο πολιόρκησαν οι ρωσικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της νύχτας (27.10.2024) με τους τοπικούς αξιωματούχους να μιλούν για αρκετούς τραυματισμούς.

Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν με κατευθυνόμενες βόμβες την πόλη Χάρκοβο, πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας, προκαλώντας ζημιές σε πολλά σπίτια, ενώ δύο τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, δήλωσε ο δήμαρχος Ίχορ Τέρεχοφ. Ακολούθησαν κι άλλοι βομβαρδισμοί στην πόλη που προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές, ανέφερε αργότερα ο Τέρεχοφ σε ανάρτησή του στο Telegram.

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν εξαιτίας ρωσικών βομβαρδισμών στην ευρύτερη περιοχή, δήλωσε ο περιφερειάρχης Ολέχ Σινιεχούμποφ σε δική του ανάρτηση. Λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα, ενημέρωσε πως χτυπήθηκε επίσης η πόλη Τσουχούιβ, χωρίς όμως να υπάρχουν αναφορές για θύματα από αυτήν τη ρωσική επίθεση.

Από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022, οι Ρώσοι εξαπολύουν συχνά επιθέσεις εναντίον του Χαρκόβου που απέχει μόλις 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα.

Από την άλλη οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν χθες Κυριακή (27.10.2024) επίθεση με drones εναντίον της περιφέρειας Βαρόνεζ στη νοτιοδυτική Ρωσία, βάζοντας στο στόχαστρο ένα βιομηχανικό συγκρότημα παραγωγής αιθανόλης, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε από θραύσματα drone, ενώ προκλήθηκε πυρκαγιά στην περιοχή του εργοστασίου, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Αλεξάντερ Γκούσεφ μέσω ανάρτησης στην πλατφόρμα Telegram. Διευκρίνισε πως η κατάσταση του τραυματία δεν εμπνέει ανησυχία και ότι δέχεται ιατρική φροντίδα.

Ο περιφερειάρχης Γκούσεφ δήλωσε ότι περίπου 10 μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν στον ουρανό της περιοχής και ότι θραύσματα έπεσαν σε βιομηχανικό συγκρότημα, προκαλώντας πυρκαγιά και ζημιές σε δύο κτίρια κατοικιών.

Το ενημερωτικό κανάλι Baza στην πλατφόρμα Telegram, το οποίο πρόσκειται στις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας, μετέδωσε ότι δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στην περιοχή του εργοστασίου παραγωγής αιθανόλης στην κοινότητα Κράσνε.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters υπογραμμίζει ότι δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές τη συγκεκριμένη αναφορά.

Το Κίεβο έχει διαμηνύσει πως οι επιθέσεις του με UAV εναντίον ρωσικών εδαφών στοχεύουν υποδομές που συνδέονται με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας και ότι εξαπολύονται εν είδει αντιποίνων για τις συνεχιζόμενες ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία.

To άρθρο Οι ρωσικές δυνάμεις σφυροκόπησαν το Χάρκοβο της Ουκρανίας – Αρκετοί τραυματίες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button