Κόσμος

Ρόμπερτ Φίτσο: «Οι απόπειρες κατά της ζωής μου συνεχίζονται»

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά σε απόπειρα δολοφονίας στις 15 Μαΐου, αποκάλυψε ότι έκτοτε αντιμετώπισε άλλη μια κοντινή απόπειρα.

«Οι απόπειρες κατά της ζωής μου συνεχίζονται», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Στις αρχές Οκτωβρίου, ένας ένοπλος άνδρας συνελήφθη σε δημόσια εκδήλωση για την 80ή επέτειο της μάχης του περάσματος της Ντούκλα, του Κόκκινου Στρατού στην ανατολική Σλοβακία, όπου ο Φίτσο ήταν παρών. «Με μισεί για την προσέγγισή μου στην [επίλυση της σύγκρουσης στην] Ουκρανία», εξήγησε ο Φίτσο, σημειώνοντας ότι το προσωπικό ασφαλείας ανακάλυψε το όπλο κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου ρουτίνας, καθώς ο άνδρας επιχείρησε να εισέλθει στην εκδήλωση.

Η επίθεση της 15ης Μαΐου πραγματοποιήθηκε από τον 71χρονο συγγραφέα Γιούραϊ Τσίντουλα, ο οποίος πυροβόλησε τον Φότσο πολλαπλώς στην πόλη Χαντλοβά της δυτικής Σλοβακίας. Ο πρωθυπουργός υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και επέστρεψε στην εργασία του τον Ιούλιο.

Σε απάντηση στην απόπειρα δολοφονίας, η Σλοβακία αύξησε τα μέτρα ασφαλείας για τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, τους πολιτικούς και τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης. Ο δράστης κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας, βρίσκεται υπό κράτηση και αναμένει τη δίκη του, με τους εισαγγελείς να τάσσονται υπέρ του χαρακτηρισμού της επίθεσης ως τρομοκρατικής ενέργειας.

Related Articles

Back to top button