Πολιτική

Cenergy: Στο Χρηματιστήριο τα στελέχη της μετά την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου

Cenergy: Στο Χρηματιστήριο τα στελέχη της μετά την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου

Στο Χρηματιστήριο βρέθηκαν χθες (16.10.2024) τα στελέχη και η συνεργάτες της Cenergy Holdings, στο πλαίσιο της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) της εταιρείας, ύψους 200 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, τo Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε Διοίκηση, στελέχη και συνεργάτες της Cenergy Holdings με αφορμή την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών της εταιρείας που προέκυψαν από την αύξηση κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Γιάννος Κοντόπουλος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερα επιτυχημένη κάλυψη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, υπογραμμίζοντας επίσης «Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο, πέρα από τη συγκέντρωση νέων κεφαλαίων που θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη της εταιρείας, αποτελεί και η αξιοσημείωτη βελτίωση της διασποράς της μετοχής της Cenergy Holdings καθώς από 20% θα προσεγγίσει πλέον το 30%. Η εξέλιξη αυτή μας ικανοποιεί ιδιαιτέρως καθώς αποδεικνύει έμπρακτα την μέριμνα και προστασία της εταιρείας προς τους μετόχους της καθώς η αύξηση της διασποράς συνεπάγεται αύξησης της συναλλακτικής δραστηριότητας και κατά συνέπεια ορθότερη αποτίμηση της τιμής της μετοχής στο ταμπλό. Είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι στα 9 χρόνια παράλληλης διαπραγμάτευσης της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών και στο Euronext, το συντριπτικό ποσοστό του όγκου των συναλλαγών της πραγματοποιείται στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cenergy Holdings κ. Αλέξης Αλεξίου ανέφερε: «Σας ευχαριστούμε θερμά που μας τιμάτε με την παρουσία σας σήμερα, σε μια ημέρα ορόσημο για τη Cenergy Holdings. Η σημερινή μέρα δεν αποτελεί μόνον μια χρηματιστηριακή και επιχειρηματική επιτυχία καθώς η εταιρεία μας μετά την επιτυχημένη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου προχωρά σε ένα ιστορικό βήμα: την επέκταση της παραγωγής μας στις ΗΠΑ. Αποτελεί επίσης και μια στιγμή αναγνώρισης της σχέσης εμπιστοσύνης που έχουμε χτίσει με τους επενδυτές και τους μετόχους μας.» και στη συνέχεια συμπλήρωσε «Η επένδυσή μας στις ΗΠΑ δεν είναι απλώς μια ακόμη πρωτοβουλία. Αποτελεί τη θεμελίωση ενός νέου κεφαλαίου για την Cenergy Holdings, ένα κεφάλαιο επιτυχίας που γράφουμε μαζί σας.»

«Η Cenergy Holdings βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ενεργειακής μετάβασης και είναι ένας από τους σημαντικότερους εξαγωγικούς βιομηχανικούς ομίλους στην Ελλάδα, με αποτύπωμα που υπερβαίνει τις 50 διεθνείς αγορές. Η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, ύψους Ευρώ 200 εκατ., αποτελεί απτή απόδειξη της διαρκούς προσήλωσης του ομίλου στις επενδύσεις σε καινοτομία, ανάπτυξη και εξωστρέφεια» υπογράμμισε ο κ. Ιωάννης Εμίρης, Γενικός Διευθυντής Wholesale Banking της Alpha Bank προσθέτοντας « Στην Alpha Bank είμαστε υπερήφανοι για τον κομβικό μας ρόλο σε αυτή την σύνθετη συναλλαγή ως η μόνη ελληνική τράπεζα που ενήργησε ως Συνδιοργανωτής της Συνδυασμένης Προσφοράς και Συντονιστής Κύριος Ανάδοχος της Ελληνικής Προσφοράς. Στην Alpha Bank δεσμευόμαστε στην υποστήριξη παρόμοιων εγχειρημάτων που συμβάλουν στην πρόοδο της ελληνικής οικονομίας και κεφαλαιαγοράς»

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Μιχάλης Φέκκας ανέφερε: «Με ιδιαίτερη τιμή παρευρίσκομαι σήμερα στην έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών της Cenergy Holdings S.A. Η επιτυχία της δημόσιας προσφοράς αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στη δυναμική της εταιρείας και τις προοπτικές της στους τομείς των καλωδίων και σωλήνων χάλυβα. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει η κατάρτιση των περιληπτικών ενημερωτικών δελτίων σε τρεις γλώσσες (Γαλλικά, Ολλανδικά, Ελληνικά), προάγοντας τη διαφάνεια και την εξωστρέφεια, ενισχύοντας τη συμμετοχή της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας και προσελκύοντας κεφάλαια από πολλές διαφορετικές δικαιοδοσίες. Συγχαρητήρια στην Cenergy Holdings και εύχομαι κάθε επιτυχία.»

To άρθρο Cenergy: Στο Χρηματιστήριο τα στελέχη της μετά την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button