Σπόρ

Champions League: Ρεάλ, μόνο εσύ τέτοια ανατροπή – Η ακάθεκτη Άστον Βίλα, τα αποτελέσματα, οι φάσεις και όλα τα γκολ

Champions League: Ρεάλ, μόνο εσύ τέτοια ανατροπή – Η ακάθεκτη Άστον Βίλα, τα αποτελέσματα, οι φάσεις και όλα τα γκολ

Η Ρεάλ Μαδρίτης μετέτρεψε έναν “εφιάλτη” μέσα σε “Μπερναμπέου” σε απίστευτη ανατροπή! Ο Βινίσιους πέτυχε χατ-τρικ και την βοήθησε να γυρίσει το 0-2 της Ντόρτμουντ στο απίστευτο 5-2. Ακάθεκτη με 3/3 στη League Phase του Champions League η Αστον Βίλα, μετά το 2-0 επί της Μπολόνια. Έχασε και πάλι βαθμούς η Παρί Σεν Ζερμέν (1-1 εντός με την Αϊντχόφεν). Πρώτη ήττα για Γιουβέντους με γκολ στις καθυστερήσεις (0-1 από την Στουτγκάρδη). Ιστορική νίκη για Χιρόνα. Όλα τα αποτελέσματα.

Την Ρεάλ Μαδρίτης δεν την… ξεγράφεις, γιατί θα σε ¨σκοτώσει”! Σε ένα ανεπανάληπτο ματς στο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου”, η Ντόρτμουντ προηγήθηκε με 2-0, αλλά το φινάλε του αγώνα βρηκε θριαμβεύτρια την Ρεάλ Μαδρίτης με το εμφατικό 5-2 και με τον Βινίσιους να πετυχαίνει χατ-τρικ.

Η εκπληκτική Άστον Βίλα έκανε το 3/3 στη League Phase του Champions League με το 2-0 επί της Μπολόνια του βασικού Χαράλαμπου Λυκογιάννη. Άρσεναλ και Σπόρτινγκ Λισαβόνας πέρασαν εύκολα ή, δύσκολα τα εμπόδια των Σαχτάρ Ντόνετσκ (1-0) και Στούρμ Γκρατς (2-0) αντίστοιχα, ενώ η Χιρόνα πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο Champions League με το 2-0 επί της Σλόβαν Μπρατισλάβας, που είχε στην αρχική της ενδεκάδα τον Σαββίδη.

Τεράστιο “διπλό” πέτυχε στο Τορίνο η Στουτγκάρδη με 1-0 επί της Γιουβέντους, χάρις στο γκολ του Τουρέ στο 92′! Ήταν η πρώτη νίκη για τους “Σουηβούς” στο Champions League και η πρώτη ήττα για την “βέκια σινιόρα”, ενώ η Παρί Σεν Ζερμέν παραχώρησε ισοπαλία, 1-1, στην Αϊντχόφεν, στη Γαλλία.

Ρεάλ Μαδρίτης – Ντόρτμουντ 5-2

Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε τον έλεγχο του αγώνα και προσπάθησε να πιέσει την Ντόρτμουντ και να φτάσει στο γκολ, χωρίς όμως να φτιάξει μεγάλη ροή ευκαιριών. Οι Βεστφαλοί “πάτησαν” καλά στη συνέχεια και στο 30′ έφτασαν στο 0-1 με τον Μάλεν.

Το ματς απέκτησε μια.. άγρια ομορφιά. Η Ρεάλ Μαδρίτης βγήκε μπροστά για την ισοφάριση, αλλά δέχθηκε το 0-2 από τον Γκίτενς στο 34′. Η Ντόρτμουντ δέχθηκε μεγάλη πίεση και στο 37′ είδε τους Βινίσιους και Μπέλιγχαμ να έχουν από ένα δοκάρι στην ίδια φάση. Οι “μερένγγες” προσπάθησαν να φτάσουν στη μείωση του σκορ, αλλά είχαν πρόβλημα στην άμυνα. Για καλή τους τύχη, ο Κουρτουά έκανε κάποιες μεγάλες αποκρούσεις!

Η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε με το.. μαχαίρι στα δόντια στο δεύτερο ημίχρονο. Μέσα σε δυο λεπτά κατάφερε να μετατρέψει το 0-2 σε 2-2. Στο 60′ ο Ρούντιγκερ μείωσε με κοντινή κεφαλιά, για να έρθει στη συνέχεια ο Βινίσιους και να ισοφαρίσει. Το τέρμα αρχικά ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αλλά το VAR του έδωσε έγκριση.

Το επικό ματς της Ρεάλ Μαδρίτης και η ανατροπή, ολοκληρώθηκε στα τελευταία λεπτά. Στο 83′ ο Λούκας Βάσκεθ μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και νίκησε με δυνατό σουτ τον Κόμπελ για το 3-2. Τρία λεπτά μετά, οι γηπεδούχοι “κλείδωσαν” τη νίκη με τον Βινίσιους να διασχίζει σχεδόν όλο το γήπεδο και να σκοράρει με δεξί σουτ για το 4-2. Το τελικό 5-2 διαμόρφωσε ο Βραζιλιάνος, ολοκληρώνοντας το χατ-τρικ που πέτυχε.

Άρσεναλ – Σαχτάρ Ντόνετσκ 1-0

Η Άρσεναλ είχε την υπεροχή, αλλά η καλή αμυντική λειτουργία της Σαχτάρ Ντόνετσκ, δεν της επέτρεψε να την απειλήσει σοβαρά. Τελικά, οι “κανονιέρηδες” έφτασαν στο 1-0 με… βοήθεια αντιπάλου. Στο 29′ ο Μαρτινέλι σούταρε μέσα από την περιοχή των Ουκρανών, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, αυτή στην επαναφορά της βρήκε πάνω στον τερματοφύλακα Ρίζνικ, ο οποίος άθελά του την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Παρί Σεν Ζερμέν – Αϊντχόφεν 1-1

Μετά από ένα πρώτο εικοσάλεπτο που η Παρί Σεν Ζερμέν πίεσε για να ανοίξει το σκορ και είχε και δοκάρι με τον Ντεμπελέ (19′), η Αϊντχόφεν προσπάθησε να ρίξει το ρυθμό του αγώνα κι έτσι να πάρει… ανάσες. Οι Ολλανδοί κατάφεραν έτσι να βελτιώσουν την εικόνα τους και στο 34′ έφτασαν στο 0-1 με τον Λανγκ.

Η Παρί Σεν Ζερμέν προσπάθησε να γίνει πιο επιθετική στην επανάληψη και τελικά έφτασε στο 1-1 με το γκολ του Χακίμι. Παρά την πίεση που άσκησε στους φιλοξενούμενους, δενκατάφερε να φτάσει στο γκολ της νίκης. Στο 90+5′ ο διαιτητής έδωσε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων, αλλά άλλαξε γνώμη μέσω onfield review, ενώ στην επόμενη φάση ο τερματοφύλακας της Αϊντχόφεν έκανε τεράστια επέμβαση στην προσπάθεισ του Μαρκίνιος.

Άστον Βίλα – Μπολόνια 2-0

Την ακάθεκτη πορεία της στη League Phase του Champions League συνέχισε η Άστον Βίλα, που επικράτησε εντός έδρα της Μπολόνια με 2-0. Το 3/3 της ομάδας ομάδας του Μπέρμινγχαμ ήρθε μέσα σε ένα εννιάλεπτο. Ο ΜακΓκιν άνοιξε το σκορ στο 55′, ενώ ο Ντουράν διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων στο 64′.

Γιουβέντους – Στουτγκάρδη 0-1

Η Στουργκάρδη “πάτησε” καλά στην έδρα της Γιουβέντους στο πρώτο ημίχρονο και δεν δέχθηκε μεγάλη πίεση. Μάλιστα, είχε και δοκάρι στο 29′ με τον Ντεμίροβιτς. Με την έναρξη της επανάληψης (48′), οι Γερμανοί έφτασαν στο γκολ με τον Ντεμίροβιτς, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε από το VAR, για χέρι του σκόρερ στην φάση.

Το δεύτερο ημίχρονο κράτησε έναν καλό ρυθμό. Το ματς φάνηκε να κρίνεται στη φάση του 86′. Μετά από onfield review, η Στουτγκάρδη κέρδισε πέναλτι και την αποβολή του Ντανίλο, αλλά ο Περίν έπεσε σωστά και έδιωξε την εκτέλεση του Μιγιότ, κρατώντας το “μηδέν”. Οι φιλοξενούενοι, όμως, κατάφεραν να σοκάρουν τη “βέκια σινιόρα” στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Τουρέ να διαμορφώνει το τελικό 0-1.

Στουρμ Γκρατς – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 0-2

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στην έδρα της Στουρμ Γκρατς, με τον Σάντος να κάνει το 0-1 στο 23′. Οι Πορτογάλοι ήταν καλύτεροι από τους γηπεδούχους και έφτασαν στο 0-2 στο 52′, μετά από υπέροχη ατομική κίνηση και… παλικαρίσιο γκολ του Γιοκέρες.

Χιρόνα – Σλόβαν Μπρατισλάβας 2-0

Την ιστορική της πρώτη νίκη στη League Phase του Champions League πήρε η Χιρόνα, που επικράτησε εντός έδρας της ΣλόβανΜπρατισλάβας με 2-0. ο Γκουτιέρεζ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ λίγο πριν “βγει” το πρώτο ημίχρονο (42′), ενώ ο Χουάνπε ολοκλήρωσε στο 73′ τη μεγάλη βραδιά των Ισπανών, στην παρθενική τους παρουσία στη διοργάνωση.

Στα ματς που άνοιξαν το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής, η εκπληκτική Μονακό πέρασε άνετα το εμπόδιο του Ερυθρού Αστέρα στο “Λουί ΙΙ” με το εμφατικό 5-1, την ώρα που η Μίλαν πανηγύριζε την πρώτη της νίκη στο Champions League με 3-1 επί της Κλαμπ Μπριζ του Χρήστου Τζόλη.

Το πρόγραμμα της Τρίτης (22.10.2024)

Μονακό – Ερυθρός Αστέρας 5-1

Μίλαν – Κλαμπ Μπριζ 3-1

Γιουβέντους – Στουτγκάρδη 0-1

Άστον Βίλα – Μπολόνια 2-0

Στουρμ Γκρατς – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 0-2

Παρί Σεν Ζερμέν – Αϊντχόφεν 1-1

Χιρόνα – Σλόβαν Μπρατισλάβας 20

Άρσεναλ – Σαχτάρ Ντόνετσκ 1-0

Ρεάλ Μαδρίτης – Ντόρτμουντ 5-2

Οι αγώνες της Τετάρτης (23.10.2024)

Αταλάντα-Σέλτικ (19.45)

Μπρεστ-Λεβερκούζεν (19.45)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Λιλ (22.00)

Γιουνγκ Μπόις-Ίντερ (22.00)

Λειψία-Λίβερπουλ (22.00)

Μάντσεστερ Σίτι-Σπάρτα Πράγας (22.00)

Μπαρτσελόνα-Μπάγερν Μονάχου (22.00)

Μπενφίκα-Φέγενορντ (22.00)

Ζάλτσμπουργκ-Ντινάμο Ζάγκρεμπ (22.00)

To άρθρο Champions League: Ρεάλ, μόνο εσύ τέτοια ανατροπή – Η ακάθεκτη Άστον Βίλα, τα αποτελέσματα, οι φάσεις και όλα τα γκολ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button