Κόσμος

Deutsche Bank: Έχασε την αγωγή για την εξαγορά της Postbank

Το ανώτερο περιφερειακό δικαστήριο της Κολωνίας απεφάνθη, σήμερα Τετάρτη, κατά της Deutsche Bank σε μια μακροχρόνια δικαστική διαμάχη με μετόχους που ισχυρίστηκαν ότι η Τράπεζα δεν πλήρωσε όσα όφειλε για την εξαγορά της γερμανικής τράπεζας Postbank το 2018.

Οι ενάγοντες στην υπόθεση ισχυρίζονται ότι η μετοχή της Postbank είχε αξία μεγαλύτερη από τα 25 ευρώ ανά μετοχή που κατέβαλε η Deutsche Bank ως μέρος της προσφοράς εξαγοράς της μικρότερης τράπεζας.

Τον Αύγουστο, η Deutsche Bank κατέληξε σε εξώδικο συμβιβασμό με σχεδόν το 60% των εναγόντων στην υπόθεση, κίνηση που την βοήθησε να εμφανίσει αποδόσεις άνω του 10% σε ένα τρίμηνο για πρώτη φορά από το 2022, αλλά παρέμειναν 13 επενδυτές-ενάγοντες πρώην μέτοχοι της Deutsche Postbank (Postbank), που υποστήριξαν ότι δικαιούνταν σημαντικά υψηλότερη πληρωμή έως και 57,25 ευρώ ανά μετοχή και σήμερα δικαιώθηκαν.

Η Deutsche Bank είπε ότι θα αναλύσει τώρα την απόφαση του δικαστηρίου και τόνισε ότι έχει δεσμεύσει κεφάλαια  που καλύπτουν όλες τις εκκρεμείς απαιτήσεις από τους ενάγοντες, συμπεριλαμβανομένων των έως σήμερα τόκων που όσο συνεχίζουν να «τρέχουν» αγγίζουν τα 2 εκατομμύρια ευρώ ανά μήνα.

Η τράπεζα έχει στη διάθεσή της έναν μήνα για να παραπέμψει την υπόθεση για επανεξέταση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Γερμανίας.

Related Articles

Back to top button