Υγεία

Goldman Sachs: Θετικό σήμα για Ελλάδα – Έρχεται περαιτέρω αποκλιμάκωση χρέους και αναβαθμίσεις

Goldman Sachs: Θετικό σήμα για Ελλάδα – Έρχεται περαιτέρω αποκλιμάκωση χρέους και αναβαθμίσεις

Νέο γύρο αναβαθμίσεων από τους οίκους αξιολόγησης και περαιτέρω αποκλιμάκωση του χρέους, με ταχύτερο ρυθμό από τον αναμενόμενο, «βλέπει» για την Ελλάδα η Goldman Sachs.

Η Goldman Sachs σε έκθεση της αναφέρει πως η οικονομία της Ελλάδας βρίσκεται σε καλή θέση για να πετύχει μια επιπλέον αναβάθμιση στις προσεχείς αξιολογήσεις, όπως είναι της S&P σήμερα, 18 Οκτωβρίου, και της Fitch στις 22 Νοεμβρίου.

Η έκθεση του επενδυτικού κολοσσού έρχεται μετά από την ανοδική αναθεώρηση του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας το 2023 από την ΕΛΣΤΑΤ επισημαίνοντας πως παρουσιάζει σταθερή δυναμική.

Υπενθυμίζεται πως η ΕΛΣΤΑΤ χθες αναθεώρησε την αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ το 2023 στο 2,3% σε ετήσια βάση, από 2% προηγουμένως, ενώ η αύξηση του ονομαστικού ΑΕΠ είχε επίσης ανοδική πορεία, στο 8,3%, έναντι 6,6% προηγουμένως.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ, η Goldman Sachs ποντάρει σε περαιτέρω μείωση, προβλέποντας ότι θα φτάσει στο 145% του ΑΕΠ το 2025, 3,2 ποσοστιαίες μονάδες κάτω από την προηγούμενη πρόβλεψή της.

To άρθρο Goldman Sachs: Θετικό σήμα για Ελλάδα – Έρχεται περαιτέρω αποκλιμάκωση χρέους και αναβαθμίσεις δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button