Υγεία

Μπελούσοφ: Η Ρωσία χρειάζεται να επεξεργαστεί νέες μεθόδους διεξαγωγής πολέμου, λέει ο υποψήφιος υπουργός Άμυνας

Μπελούσοφ: Η Ρωσία χρειάζεται να επεξεργαστεί νέες μεθόδους διεξαγωγής πολέμου, λέει ο υποψήφιος υπουργός Άμυνας

Η με επιλογή του Βλαντιμίρ Πούτιν για την αντικατάσταση του Σεργκέι Σοϊγκού από τον Αντρέι Μπελούσοφ στη θέση του υπουργού Άμυνας στη Ρωσία, κάποιους ξένισε καθώς ο νέος υποψήφιος υπουργός δεν έχει καμία στρατιωτική εμπειρία, αλλά είναι οικονομολόγος. Άλλοι όμως προέβλεψαν πως η έμφαση θα δοθεί πλέον στην «οικονομία του πολέμου». Και φαίνεται πως δικαιώνονται.

Γιατί ο Μπελούσοφ, στις πρώτες του δηλώσεις μετά την πρόταση Πούτιν για να αναλάβει την «ηλεκτρική καρέκλα» του υπουργείου Άμυνας, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο πώς θα χρησιμοποιούνται αποτελεσματικότερα οι αμυντικές δαπάνες.

Η Ρωσία θα πρέπει να αξιοποιήσει όλα προηγμένα και αποτελεσματικά εργαλεία που διαθέτει στο οπλοστάσιό της για να διασφαλίσει μια τέτοια νίκη, είπε χαρακτηριστικά ο Μπελούσοφ.

«Ο εχθρός μαθαίνει γρήγορα. Η κατάσταση σχετίζεται με την χρήση νέων τεχνολογιών που αλλάζουν στην κυριολεξία κάθε εβδομάδα. Και εδώ δεν πρέπει μόνο να μάθουμε, πρέπει να προλαμβάνουμε τον εχθρό», πρόσθεσε ο υποψήφιος – και βέβαιος επόμενος – υπουργός Άμυνας, εκφράζοντας την πεποίθησή του πως η Ρωσία χρειάζεται να επεξεργαστεί «νέες μεθόδους διεξαγωγής πολέμου».

Με τον τρόπο αυτό έγινε σαφές πως ο Πούτιν έχει αναθέσει στον Μπελούσοφ, να μεγιστοποιήσει την απόδοση της οικονομίας πολέμου της Ρωσίας καθώς ο στρατός της προσπαθεί να εισχωρήσει πιο βαθιά στην Ουκρανία στο τρίτο έτος της σύγκρουσης.

Ο Μπελούσοφ διορίσθηκε στην θέση αυτή εν μέσω ενός μεγάλου σκανδάλου δωροδοκίας στο υπουργείο Άμυνας το οποίο διευρύνθηκε σήμερα με την σύλληψη ενός ακόμη ανώτερου αξιωματούχου. Οι «κακές γλώσσες» μάλιστα λένε ότι το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε ακριβώς την κατάλληλη στιγμή για να «φαγωθεί» ο Σοϊγκού.

Ο Μπελούσοφ είπε ότι είναι επιτακτική ανάγκη οι Ρώσοι στρατιώτες να διαθέτουν τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και του εξοπλισμού επικοινωνιών καθώς και επαρκή πυρομαχικά.

Αλλά δεν υπάρχει ανάγκη για ακόμη μια μαζική επιστράτευση, είπε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πούτιν στα τέλη του 2022 είχε δώσει εντολή για την επιστράτευση 300.000 εφέδρων, σε μια κίνηση που ώθησε χιλιάδες Ρώσους να εγκαταλείψουν την χώρα για να αποφύγουν την στράτευση.

To άρθρο Μπελούσοφ: Η Ρωσία χρειάζεται να επεξεργαστεί νέες μεθόδους διεξαγωγής πολέμου, λέει ο υποψήφιος υπουργός Άμυνας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button