Πολιτική

Lloyd’s: Προειδοποίηση για απώλειες 14,5 τρισ. δολαρίων στην παγκόσμια οικονομία από πιθανή γεωπολιτική σύγκρουση

Lloyd’s: Προειδοποίηση για απώλειες 14,5 τρισ. δολαρίων στην παγκόσμια οικονομία από πιθανή γεωπολιτική σύγκρουση

Με απώλειες 14,5 τρισ. δολαρίων εντός πενταετίας μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη η παγκόσμια οικονομία από πιθανή γεωπολιτική σύγκρουση που θα χτυπούσε το παγκόσμιο εμπόριο και τις αλυσίδες εφοδιασμού, σύμφωνα με τους Lloyd’s του Λονδίνου.

Η Lloyd’s υπογραμμίζει πως, δεδομένου ότι πάνω από το 80% των παγκόσμιων εισαγωγών και εξαγωγών –περίπου 11 δισ. τόνοι αγαθών– διακινείται διά θαλάσσης, το κλείσιμο μεγάλων εμπορικών οδών εξαιτίας πιθανής γεωπολιτικής σύγκρουσης θα ήταν μια από τις μεγαλύτερες απειλές για την παγκόσμια οικονομία.

Ο αντίκτυπος στις επιχειρήσεις εξαρτάται από την περιοχή στην οποία βρίσκονται και, ειδικότερα, από παράγοντες όπως η εμπλοκή στη σύγκρουση, η εξάρτηση από το διεθνές εμπόριο και τα αγαθά που θα μπορούσαν να καθυστερήσουν ή να χαθούν λόγω διαταραχών στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Η Ευρώπη, για παράδειγμα, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από άλλες μεγάλες οικονομίες για προμήθειες όπως ημιαγωγοί για την κατασκευή αυτοκινήτων και ηλεκτρονικών ειδών, θα μπορούσε να χάσει έως και 3,4 τρισ. δολάρια, σημειώνει η Lloyd’s.

To άρθρο Lloyd’s: Προειδοποίηση για απώλειες 14,5 τρισ. δολαρίων στην παγκόσμια οικονομία από πιθανή γεωπολιτική σύγκρουση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button