Κόσμος

Meta: Νέο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης για δημιουργία βίντεο

Η Meta παρουσίασε το πιο πρόσφατο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης της, το «Meta Movie Gen», το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν σύντομα βίντεο με ήχο από προτροπές κειμένου και φωτογραφίες.

Ο τεχνολογικός τιτάνας προώθησε το «Meta Movie Gen» ως «σημαντική ανακάλυψη» όσον αφορά τη χρήση μιας μηχανής τεχνητής νοημοσύνης για την παραγωγή βίντεο και ήχου.

Η Meta δήλωσε ότι θα λάβει ανατροφοδότηση από κινηματογραφιστές και δημιουργούς καθώς διευκολύνεται προς την κατεύθυνση της δημοσιοποίησης της μηχανής AI που παράγει βίντεο.

Δεν γνωστοποιήθηκαν σχέδια κυκλοφορίας για το Movie Gen.

Αναφέρει σε ανάρτησή της:

Ενώ υπάρχουν πολλές συναρπαστικές περιπτώσεις χρήσης για αυτά τα μοντέλα θεμελίωσης, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η γενεσιουργός τεχνητή νοημοσύνη δεν αντικαθιστά τη δουλειά των καλλιτεχνών και των animators.

Το μοντέλο επιτρέπει στους ανθρώπους να χρησιμοποιούν προτροπές κειμένου για να δημιουργούν προσαρμοσμένα βίντεο, συμπεριλαμβανομένων κλιπ που βασίζονται σε φωτογραφίες ανθρώπων, διάρκειας έως 16 δευτερολέπτων, σύμφωνα με τη Meta.

«Το μοντέλο μας επιτυγχάνει κορυφαία αποτελέσματα όσον αφορά τη δημιουργία εξατομικευμένων βίντεο που διατηρούν την ανθρώπινη ταυτότητα και κίνηση», δήλωσε η Meta.

Φανταστείτε την εμψύχωση ενός βίντεο «μια καθημερινή μέρα» για να το μοιραστείτε στο Reels και την επεξεργασία του με τη χρήση προτροπών κειμένου ή τη δημιουργία ενός προσαρμοσμένου κινούμενου χαιρετισμού γενεθλίων για έναν φίλο και την αποστολή του στο WhatsApp.

Το Movie Gen είναι το τρίτο κύμα παραγωγής βίντεο με τεχνητή νοημοσύνη στη Meta, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η άνοδος των εργαλείων που λειτουργούν με τεχνητή νοημοσύνη για τη δημιουργία ρεαλιστικών βίντεο έχει προκαλέσει ανησυχίες σχετικά με τα «βαθιά πλαστά» που πειρατεύονται ομοιώματα ανθρώπων.

Related Articles

Back to top button