Υγεία

MotoGP: Νικητής ο Μπανιάια με Ducati – Μείωσε τη διαφορά από τον Μαρτίν

MotoGP: Νικητής ο Μπανιάια με Ducati – Μείωσε τη διαφορά από τον Μαρτίν

Στη βρεγμένη άσφαλτο της πίστας της Ταϊλάνδης, στον 19ο αγώνα του MotoGP, ο Φραντσέσκο Μπανιάια κατάφερε να αντικρύσει πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού, στο σημερινό grand prix, σημειώνοντας την 9η φετινή του νίκη και 27η στην καριέρα του.

Ο «Πέκο» Μπανιάια, ξεκινώντας με την εργοστασιακή Ducati από την pole position στον grand prix του MotoGP της Ταϊλάνδης, μολονότι δυσκολεύτηκε στην αρχή, κατάφερε να παρουσιαστεί δυναμικός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, να παραμείνει μπροστά και να κερδίσει έναν αγώνα που του δίνει ελπίδες ότι μπορεί να κρατήσει τα σκήπτρα του τίτλου και φέτος.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι εύκολη υπόθεση, με δυο αγώνες να απομένουν σε Μαλαισία και Βαλένθια, και τον Χόρχε Μαρτίν να βρίσκεται επικεφαλής στη βαθμολογία με διαφορά 17 βαθμούς από τον Μπανιάια.

To grand prix σήμερα στην Ταϊλάνδη δεν ήταν εύκολη υπόθεση για κανέναν, καθώς η άσφαλτος ήταν βρεγμένη από τη βροχή που είχε πέσει νωρίτερα. Σε κάποια σημεία το νερό ήταν αρκετό και σε άλλα λιγότερο, με τους αναβάτες να κινούνται οριακά για να μην κάνουν το λάθος.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MotoGP™ (@motogp)

Και οι μηχανικοί είχαν στήσει διαφορετικά τις αναρτήσεις των μοτοσικλετών, έχοντας και περισσότερο αέρα στα ελαστικά.

Ο Μαρκ Μάρκεθ ήταν ένας από τους άτυχους, όταν από τη 2η θέση διεκδικούσε να τεθεί επικεφαλής του grand prix από τον Μπανιάια, χάνοντας τον έλεγχο του μπροστινού ελαστικού. Είχε πτώση, αλλά συνέχισε προσπαθώντας να ανακτήσει θέσεις. Τερμάτισε όμως στην 11η θέση με τη Ducati της Gresini Racing.

Το ενδιαφέρον στον αγώνα επικεντρώθηκε στην προσπάθεια του Μπανιάια να κερδίσει, αλλά και στην τακτική του Χόρχε Μαρτίν με τη Ducati της Pramac Racing, να θέλει να μείνει δεύτερος. Του αρκούν δεύτερες θέσεις στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος, που έχουμε δύο αγώνες και ισάριθμα sprint και grand prix.

Ο Μπανιάια κέρδισε άνετα καθώς ο Μαρτίν δεν ρισκάρισε σε καμία περίπτωση, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Πέδρο Ακόστα με ΚΤΜ.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MotoGP™ (@motogp)

Ο Αλεξ Μάρκεθ είχε πτώση στον γύρο προθέρμανσης, ξεκίνησε από την 23η θέση και τερμάτισε στη 10η θέση, ενώ ο νικητής του sprint, Ενεα Μπαστιανίνι της εργοστασιακής Ducati, έμεινε εκτός βαθμών, στη 14η θέση.

Στη βαθμολογία αναβατών: Χόρχε Μάρτιν 453, Μπανιάια 436, Μαρκ Μάρκεθ 355 και Μπαστιανίνι 345.

Στους κατασκευαστές: Ducati 648, KTM 302, Aprilia 276, Yamaha 104, Honda 68 βαθμοί.

Ο επόμενος αγώνας είναι στη Μαλαισία 1-3 Νοεμβρίου 2024.

 

 

To άρθρο MotoGP: Νικητής ο Μπανιάια με Ducati – Μείωσε τη διαφορά από τον Μαρτίν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button