Ελλάδα

«12χρόνια δεν πείραξα και δεν με πείραξε κανείς»:  Ελεύθερος μέχρι τη δίκη για σεξουαλική παρενόχληση ο ιδιοκτήτης στάβλου στην Ημαθία

«12χρόνια δεν πείραξα και δεν με πείραξε κανείς»:  Ελεύθερος μέχρι τη δίκη για σεξουαλική παρενόχληση ο ιδιοκτήτης στάβλου στην Ημαθία

Με την αυτόφωρη διαδικασία και με την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας παραπέμφθηκε να δικαστεί ο 59χρονος ιδιοκτήτης αλόγων, που συνελήφθη στην Ημαθία, ύστερα από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση δύο ανήλικων μαθητριών γυμνασίου ενώ αυτές πραγματοποιούσαν ιππασία στη διάρκεια εκπαιδευτικής εκδρομής με το σχολείο τους.

Ο κατηγορούμενος για σεξουαλική παρενόχληση πήρε αναβολή για να δικαστεί την επόμενη εβδομάδα και αφέθηκε ελεύθερος, με τον ίδιο να διατείνεται ότι είναι αθώος.

Λίγο πριν αποχωρήσει από τα δικαστήρια της Βέροιας είπε απευθυνόμενος στην έδρα: «Δώδεκα χρόνια δεν πείραξα κανέναν και δεν με πείραξε κανείς. Δεν ξέρω τι να πω. Θέλω να δω την κόρη μου».

Την καταγγελία έκανε ο διευθυντής του σχολείου και ακολούθησε η σύλληψη του 59χρονου (ιδιοκτήτη στάβλου με άλογα). Οι δύο μαθήτριες, 15 και 13 ετών, εξετάστηκαν από παιδοψυχολόγο, στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης, ενώ καταθέσεις έδωσαν και οι γονείς τους.

«Θώπευε την κόρη μου»

Η μητέρα της 14χρονης ανέφερε μιλώντας αποκλειστικά στο Live News: «Μέρες άγιες που έρχονται δεν μπορώ να τον κρίνω, ας τον κρίνει ο Θεός και η δικαιοσύνη, αυτό έχω να πω εγώ σαν μαμά».

Η ίδια περιγράφει όλα συνέβησαν το πρωί της Τρίτης (23.04.2024) όταν η κόρη της πήγε σε σχολική εκδρομή με τους συμμαθητές της στο άλσος της Νάουσας.

«Τα παιδιά προχτές πήγαν εκδρομή. Κι είναι ένας άνθρωπος γιατί κύριο δεν θα τον χαρακτήριζα που έχει άλογα. Η κόρη μου μαζί με κάτι άλλα παιδιά πήγαν να ανέβουν στα άλογα. Τα άλογα ήταν βέβαια ψηλά και η κόρη μου φοβόταν να ανεβεί και την παρακαλούσε να ανεβεί».

Η μητέρα καταγγέλλει πως ο 59χρονος ιδιοκτήτης έγινε πιεστικός και όταν τελικά έπεισε την 14χρονη και μια φίλη της να ανέβουν στα άλογα τότε ξεκίνησαν οι περίεργες κινήσεις.

«Για να τα ανεβάσει στ’ άλογα τα έπιανε από τους μηρούς και τη μέση να τα ανεβάσει. Μετά κατάλαβαν τα παιδιά, αφού θώπευσε την κόρη μου αρκετές φορές και η πρώτη βόλτα ήταν το αντίτιμο 5 ευρώ και η δεύτερη την ανέβασε με 2 ευρώ και η 3η ήταν δωρεάν. Στο δωρεάν τη θώπευε και στον ποπό».

Η 14χρονη φανερά αμήχανη ζήτησε να κατέβει. Ο 59χρονος όμως, σύμφωνα με την καταγγελία, όχι μόνο δεν την κατέβαζε από τη σέλα αλλά της ζητούσε να φέρει κι άλλες συμμαθήτριες της.

«Ήθελε να κατεβεί και της λέει “τώρα δεν μπορείς να κατεβείς. Πρέπει να τελειώσει η βόλτα κι αν μου φέρεις κοριτσοπαρέα θα παίρνεις κι άλλη βόλτα”. Απορώ αυτός ο κύριος ανήλικα παιδιά πώς ανέβασε (στα αλόγα) χωρίς παρουσία γονέα. Γιατί τα χτυπούσε και τρέχανε (τα άλογα) από ότι μου έχει πει η κόρη μου».

Τόσο η 14χρονη κόρη της όπως και μια 15χρονη δεν έχασαν στιγμή και άμεσα ενημέρωσαν τον Γυμνασιάρχη που βρισκόταν στο πάρκο.

«Το είπαν στον διευθυντή, ο διευθυντής μας, ο Γυμνασιάρχης, ενήργησε αστραπιαία. Πήρε τηλέφωνο την Ασφάλεια, ήρθε η Ασφάλεια και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης».

«Έπιανε μόνο τα κορίτσια»

«Αυτό που ξέρω είναι ότι τα κορίτσια μετά είπαν ότι τα αγόρια τα έβαζε σε τούβλα και ανεβαίναν, ενώ στα κορίτσια δεν έβαζε τα τούβλα, προτιμούσε να πιάνει», είπε η μητέρα της μαθήτριας.

Στην ερώτηση πώς είναι η κόρης της απάντησε:

«Πώς να είναι; Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, η εισαγγελέας διέταξε στο σχολείο αυτή και το άλλο κορίτσι να μιλήσουν σε ψυχολόγους, όπως πήγαν και μίλησαν και στην κοινωνική λειτουργό εκεί του σχολείου που επισκέπτονται».

«Είναι σεξουαλική παρενόχληση»

Ο αδελφός της μαθήτριας που έκανε την καταγγελία, μιλώντας αποκλειστικά στο Live News, είπε:

«Ανέβηκε η αδερφή μου πάνω στο άλογο, πριν ανεβεί αυτός της έπιασε τον κ… και τα μπούτια. Παίρνει τηλέφωνο τη μαμά μου η αδερφή μου και της λέει της μάνας μου “Μαμά, ήθελα να κάνω βόλτα με το αλογάκι και αυτός με έπιανε και μου είπε να φέρω και τις φίλες μου”. Πήγε η αδερφή μου (για την καταγγελία) και πήρε και μια φίλη της μαζί και σε εκείνη το ίδιο. Δύο φορές και την αδερφή μου (πείραξε) και αυτήν. Δεν ξέρω αν (ο δράστης) έχει κόρη και κόρη να έχει σέβομαι την κόρη του και σέβομαι το κάθε γυναικείο φύλο όπως σέβομαι την αδερφή μου και θέλω να την σέβονται. Όπως είναι αυτοί που κλέβουνε και πάνε στον εισαγγελέα και τους αφήνουν ελεύθερους, αυτό το πράγμα δεν είναι κλέψιμο, αυτό είναι βία. Είναι σεξουαλική παρενόχληση».

To άρθρο «12χρόνια δεν πείραξα και δεν με πείραξε κανείς»:  Ελεύθερος μέχρι τη δίκη για σεξουαλική παρενόχληση ο ιδιοκτήτης στάβλου στην Ημαθία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button