Πολιτική

Rheinmetall – Leonardo: Κοινοπραξία του γερμανικού και ιταλικού γίγαντα της αμυντικής βιομηχανίας

Rheinmetall – Leonardo: Κοινοπραξία του γερμανικού και ιταλικού γίγαντα της αμυντικής βιομηχανίας

Ο γίγαντας της αμυντικής βιομηχανίας στη Γερμανία, Rheinmetall και ο αμυντικός όμιλος Leonardo (Ιταλία) ξεκίνησαν την κοινή τους επιχείρηση για την κατασκευή αρμάτων μάχης.

Σήμερα (15.10.24), ο διευθύνων σύμβουλος της Rheinmetall (Γερμανία), Armin Papperger, και ο διευθύνων σύμβουλος της Leonardo (Ιταλία), Roberto Cingolani, σφράγισαν την ίδρυση της κοινής επιχείρησης στη Ρώμη.

Η Rheinmetall και η Leonardo θα κατέχουν από 50% των μετοχών της νέας εταιρείας, η οποία θα έχει την έδρα της στη Ρώμη. Η Ιταλία θα αντιπροσωπεύει αρχικά το 60% δραστηριοτήτων της εταιρείας.

Οι δύο εταιρείες θα κατασκευάζουν το άρμα μάχης Panther KF51 που έχει αναπτύξει η Rheinmetall και το όχημα μάχης πεζικού Lynx για τον ιταλικό στρατό. Τα άρματα αποτελούν μέρος του λεγόμενου προγράμματος «Σύστημα μάχης τεθωρακισμένου πεζικού (AICS)» της κυβέρνησης της Ρώμης. Αυτό προβλέπει την προμήθεια περισσότερων από 1.000 τεθωρακισμένων συστημάτων μάχης.

To άρθρο Rheinmetall – Leonardo: Κοινοπραξία του γερμανικού και ιταλικού γίγαντα της αμυντικής βιομηχανίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button