Κόσμος

«Το Ιράν έδειξε την ισχύ του απέναντι στο Ισραήλ» είπε ο Αλί Χαμενεΐ που ευχαρίστησε τις ένοπλες δυνάμεις

«Το Ιράν έδειξε την ισχύ του απέναντι στο Ισραήλ» είπε ο Αλί Χαμενεΐ που ευχαρίστησε τις ένοπλες δυνάμεις

Ο Αλί Χαμενεΐ είπε πως το Ιράν κατέδειξε την ισχύ του απέναντι στο Ισραήλ. Παράλληλα, ο Ανώτατος Ηγέτης της Τεχεράνης ευχαρίστησε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας για την επίθεση της 13ης Απριλίου.

Οι ένοπλες δυνάμεις μας κατέδειξαν την ισχύ τους, ανεξάρτητα από το πόσοι στόχοι του Ισραήλ επλήγησαν, υπογράμμισε ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, την Κυριακή,  21 Απριλίου.

Στην πρώτη απευθείας επίθεσή του στο Ισραήλ, το Ιράν εξαπέλυσε στις 13 Απριλίου περισσότερους από 300 πυραύλους και drones σε αντίποινα όπως είπε για το φονικό πλήγμα που φέρεται να πραγματοποίησε το Ισραήλ εναντίον του συγκροτήματος της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό την 1η Απριλίου.

Οι περισσότεροι από τους πυραύλους και τα drones καταρρίφθηκαν από το Ισραήλ και τους συμμάχους του και η επίθεση προκάλεσε περιορισμένες ζημιές στο Ισραήλ.

«Το πόσοι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν και το πόσοι από αυτούς έπληξαν τον στόχο τους δεν είναι το πρωταρχικό ερώτημα, αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι πως το Ιράν κατέδειξε την ισχύ του κατά την επιχείρηση», δήλωσε την Κυριακή ο Χαμενεΐ.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, 19 Απριλίου, εκρήξεις ακούστηκαν στην ιρανική πόλη Ισφαχάν σε αυτό που πηγές είπαν πως ήταν μία ισραηλινή επίθεση, όμως η Τεχεράνη υποβάθμισε το συμβάν και είπε πως δεν έχει σχέδια για αντίποινα – μία απάντηση που φάνηκε μετρημένη προκειμένου να αποφευχθεί ο πόλεμος σε όλη την περιοχή.

«Στην πρόσφατη επιχείρηση, οι ένοπλες δυνάμεις κατάφεραν να ελαχιστοποιήσουν τα κόστη και να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη», πρόσθεσε ο Χαμενεΐ.

 

Ευχαρίστησε τις ένοπλες δυνάμεις για την επίθεση εναντίον του Ισραήλ

Ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να «αναζητούν αδιάκοπα τη στρατιωτική καινοτομία και να μαθαίνουν τις τακτικές του εχθρού», όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.

Στις 13 Απριλίου η Τεχεράνη έθεσε για πρώτη φορά ανοικτά στο στόχαστρο το Ισραήλ με περισσότερους από 300 πυραύλους και drones, σε αντίποινα όπως είπε για τον φονικό βομβαρδισμό που φέρεται να πραγματοποίησε το Ισραήλ εναντίον του συγκροτήματος της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό την 1η Απριλίου.

«Το πόσοι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν και το πόσοι από αυτούς έπληξαν τον στόχο τους δεν είναι το πρωταρχικό ερώτημα, αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι πως το Ιράν κατέδειξε την αυτοσυγκράτησή του στη διάρκεια εκείνης της επιχείρησης», δήλωσε ο Χαμενεΐ.

To άρθρο «Το Ιράν έδειξε την ισχύ του απέναντι στο Ισραήλ» είπε ο Αλί Χαμενεΐ που ευχαρίστησε τις ένοπλες δυνάμεις δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button