Πολιτική

Wall Street: Πτώση στους χρηματιστηριακούς δείκτες λόγω ανησυχιών για την αγορά εργασίας αλλά και τη Μέση Ανατολή

Wall Street: Πτώση στους χρηματιστηριακούς δείκτες λόγω ανησυχιών για την αγορά εργασίας αλλά και τη Μέση Ανατολή

Τα νέα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ (σε συνδυασμό με την κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή) προκαλούν νευρικότητα στους επενδυτές της Wall Street στη Νέα Υόρκη.

Oι δείκτες S&P 500, Dow Jones και Nasdaq (Νέα Υόρκη) σημειώνουν αισθητή πτώση, υπό τη σκιά των αποτελέσματα της μηνιαίας έρευνας του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ για τον αριθμό των κενών θέσεων εργασίας (Jolts) τον Αύγουστο ήταν εκπληκτικά υψηλά.

Αυτό τροφοδότησε νέες ανησυχίες σχετικά με τον ρυθμό νομισματικής χαλάρωσης από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Η Fed προσπαθεί να δροσίσει την καυτή αγορά εργασίας με υψηλότερα επιτόκια. «Η ελπίδα ότι η Fed θα μειώσει σταδιακά τα επιτόκια φαίνεται να είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από τις αγορές», δήλωσε ο Keith Buchanan, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στον επενδυτικό σύμβουλο Globalt. «Ως εκ τούτου, τα στοιχεία για την αγορά εργασίας είναι εξαιρετικά σημαντικά, τουλάχιστον μέχρι να ξεκινήσει η επόμενη περίοδος κερδών».

Μεταξύ των επιμέρους μετοχών, η Boeing δέχθηκε πιέσεις με πτώση της τάξης του 1,5%. Η αμερικανική ρυθμιστική αρχή NTSB είχε προειδοποιήσει για νέους κινδύνους ασφαλείας σε ορισμένα αεροσκάφη του ήδη προβληματικού κατασκευαστή. Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου, η Boeing εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο αύξησης κεφαλαίου τουλάχιστον δέκα δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αντισταθμίσει τις απώλειες.

To άρθρο Wall Street: Πτώση στους χρηματιστηριακούς δείκτες λόγω ανησυχιών για την αγορά εργασίας αλλά και τη Μέση Ανατολή δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button