Κόσμος

Άστεγη Αμερικανίδα ζούσε για ένα χρόνο πίσω από τη φωτεινή πινακίδα μανάβικου

Μία εργαζόμενη, πλην άστεγη 34χρονη Αμερικανίδα, πιάστηκε πριν λίγες βδομάδες να ζει πίσω από μία μεγάλη φωτεινή πινακίδα καταστήματος με φρέσκα φρούτα και λαχανικά στο Μίντλαντ του Μίσιγκαν έχοντας καταφέρει μέσα σε ένα μικρό χώρο να εξασφαλίσει μέρος για να φυλάξει τα ρούχα της και να στήσει ένα γραφειάκι, όπου είχε τοποθετήσει ένα λάπτοπ, έναν εκτυπωτή και μία ηλεκτρική καφετιέρα.

Η ασυνήθιστη «φωλιά» της 34χρονης άστεγης (της οποίας τα στοιχεία δεν αποκαλύφθηκαν)  αποκαλύφθηκε στις 23 Απριλίου όταν οι εργολάβοι που είχαν αναλάβει εργασίες στο κτίριο της εταιρίας Family Fare ανακάλυψαν ένα καλώδιο ηλεκτροδότησης που έβγαζε σε ένα είδος μικρής σοφίτας όπου ήταν τοποθετημένη η φωτεινή πινακίδα με το όνομα του καταστήματος διαστάσεων 1,5 μέτρο φάρδος και 2,4 μέτρα ύψος. Η τριγωνική πινακίδα του καταστήματος διέθετε μία μικρή πόρτα που άνοιγε από την ταράτσα του κτιρίου.

«Υπήρχε κάποιο είδος πατώματος και ένα μικρό γραφείο. Υπήρχε επίσης μία καφετιέρα για καφέ φίλτρου και μικροπράγματα που έχει κανείς συνήθως στο σπίτι του» ανέφεραν ο αστυνομικός αξιωματικός Μπρένον Γουόρεν σε δηλώσεις που έκανε προς δημοσιογράφους που θέλησαν να μάθουν λεπτομέρειες για το ασυνήθιστο καταφύγιο της άστεγης γυναίκας.

Το πολυκατάστημα στου οποίου την…πινακίδα ζούσε για ένα χρόνο η άστεγη γυναίκα

Οι υπεύθυνοι του καταστήματος ευγενικά της ζήτησαν να αποχωρήσει και δεν έκαναν μήνυση εναντίον της. Εκείνη, όπως ανέφερε ο αστυνομικός αξιωματικός Μπ. Γουόρεν δεν έφερε αντίρρηση και αποχώρησε ήσυχα.

Αξιοσημείωτο είναι μεταξύ άλλων το γεγονός πως η 34χρονη μολονότι άστεγη…εργαζόταν. Το γεγονός αναδεικνύει την έκταση της στεγαστικής κρίσης στις ΗΠΑ αλλά και τους χαμηλούς μισθούς που δεν επιτρέπουν σε έναν εργάτη να εξασφαλίσει ούτε καν το ενοίκιο ενός μικρού διαμερίσματος.

Related Articles

Back to top button