Ελλάδα

Έκθεση της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας για τα Τέμπη – Παρούσα η μητέρα της Κλαούντια Λάτα

Έκθεση της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας για τα Τέμπη - Παρούσα η μητέρα της Κλαούντια Λάτα

Εγκαινιάστηκε η έκθεσης της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας για το δυστύχημα των Τεμπών, στον Πολυχώρο Τέχνης Εκδόσεων Πρεβέντη, παρουσία και συγγενών των θυμάτων.

Η έκθεση της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας λέγεται «Έντεκα κι Εικοσιένα», ένας τίτλος που αναφέρεται στην ώρα που έγινε η σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. 11:21 μμ.

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας κάλεσε τους φωτορεπόρτερ που κάλυψαν αυτό το εγκληματικό σιδηροδρομικό δυστύχημα και τις μαζικές διαδηλώσεις που το ακολούθησαν σε όλη την χώρα, να συμμετέχουν στην υλοποίηση μιας φωτογραφικής έκθεσης, όπως και έγινε.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Σωτήρης Δημητρόπουλος ανέφερε πως σκοπός της έκθεσης είναι να συμβάλει ώστε η οργή να γίνει συλλογικός αγώνας κατά των πραγματικών αιτιών της τραγωδίας.

Στην έκθεση βρέθηκε και η Άλμα Λάτα, μητέρα της Κλαούντια Λάτα που σκοτώθηκε στα Τέμπη, λέγοντας πως οι συγγενείς κουβαλούν κάθε βράδυ ένα βάρος, και θα παλεύουν με νύχια και με δόντια μέχρι να δικαιωθούν οι νεκροί. «Μέχρι τελευταία αναπνοή, όσο ζω. Μέχρι να δικαιωθεί η κόρη μου» είπε χαρακτηριστικά. Επίσης είπε πως «θυσίασαν τα παιδιά μας, ας θυσιαστούν κι αυτοί», αναφερόμενοι σε όσους κατηγόρησε ως υπαίτιους της τραγωδίας.

Όπως αναφέρει η Ε.Φ.Ε η έκθεση επιδιώκει να συμβάλει σε μια κοινή προσπάθεια που θα συναντηθεί με την τοπική κοινωνία, με σωματεία και με μαζικούς φορείς, αγρότες, φοιτητές και μαθητές της Θεσσαλίας, ώστε συλλογικά να μπει στο στόχαστρο η λογική του «πάμε και όπου βγει».

Τονίζει επίσης πως «επιδιώκει να βάλει ένα λιθαράκι ώστε τα συναισθήματα θλίψης και οργής, να μετατραπούν σε γνώση για την ανάδειξη των διαχρονικών αιτιών, ώστε το έγκλημα αυτό να μην ξεχαστεί και να μην συγκαλυφθεί. Να μετατραπούν σε αγώνα, ενάντια στις πρακτικές που αντιμετωπίζουν τις ανάγκες μας ως «κόστος» για τα κέρδη των λίγων».

εικόνες: larissanet.gr

To άρθρο Έκθεση της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας για τα Τέμπη – Παρούσα η μητέρα της Κλαούντια Λάτα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button