Κόσμος

Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα θα μείνει σημείο αναφοράς στην ιστορία

Ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ σχόλιασε την κατάσταση στην Γάζα τη Δευτέρα στην Τεχεράνη, καθώς δέχθηκε Ιρανούς αξιωματούχους του Χατζ, καθώς και ομάδες ανθρώπων που θα πραγματοποιήσουν το ετήσιο θρησκευτικό προσκύνημα στη Σαουδική Αραβία τον επόμενο μήνα.

Ο Ανώτατος Ηγέτης σημείωσε ότι οι βάναυσες Ισραηίνές επιθέσεις στη Γάζα καθώς και η αθωότητα και η αντίσταση των Παλαιστινίων εκεί θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς στην ιστορία, κάτι που, όπως είπε, έχει ήδη εκδηλωθεί εν μέσω υποστήριξης της Γάζας σε μη μουσουλμανικές χώρες.

Αναφέρθηκε επίσης στην υποστήριξη των ΗΠΑ προς το Ισραήλ στον πόλεμο κατά της Γάζας, λέγοντας ότι το καθεστώς δεν θα τολμούσε να συμπεριφερθεί τόσο βάναυσα αν δεν υπήρχε η βοήθεια των ΗΠΑ.

«Αυτοί οι εχθροί δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με ευγένεια και όποιος τους τείνει το χέρι του σε ένδειξη φιλίας θεωρείται σκληρός» δήλωσε ο Ανώτατος Ηγέτης.

Λαμβάνοντας υπόψη τι συμβαίνει στη Γάζα, το φετινό προσκύνημα του Χατζ θα πρέπει να χρησιμεύσει ως ευκαιρία για την αποκήρυξη του Ισραήλ και των υποστηρικτών του, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ, περιγράφοντας το καθεστώς ως «τον εγκληματικό εχθρό των μουσουλμάνων».

Πρόσθεσε ότι το Χατζ είναι επίσης μια ευκαιρία να σφυρηλατηθεί η ενότητα μεταξύ των μουσουλμάνων, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να παραμερίσουν τις διαφορές, συμπεριλαμβανομένων των θρησκευτικών και εθνικών, ως προοίμιο για την ενίσχυση της ενότητάς τους.

Περαιτέρω στις παρατηρήσεις του, ο Ανώτατος Ηγέτης δήλωσε ότι η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν πάντα υποστήριζε και θα συνεχίσει να υποστηρίζει τον παλαιστινιακό λαό, προσθέτοντας ότι η υποστήριξη προς τους Παλαιστίνιους θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο εάν όλα τα μουσουλμανικά έθνη και οι κυβερνήσεις ενώσουν τα χέρια τους στο θέμα αυτό.

Related Articles

Back to top button