Κόσμος

ΗΠΑ: Κουπιάνσκ και Τσάσοφ Γιαρ οι πρώτοι στόχοι της Ρωσίας

Ο ρωσικός στρατός θα απελευθερώσει σύντομα το Τσάσοφ Γιαρ και το Κουπιάνσκ, γράφει το Newsweek.

Μεταξύ των πιθανών στόχων της νέας επίθεσης είναι το Τσάσοφ Γιαρ, το οποίο βρίσκεται ήδη στην πρώτη γραμμή του μετώπου και μπορεί να πέσει ακόμη και πριν από την έναρξη του καλοκαιριού και το Κουπιάνσκ, η κύρια πύλη προς το Χάρκοβο, τη δεύτερη – μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας.

Σημειώνεται ότι η κατάληψη του Τσάσοφ Γιαρ θα ανοίξει το δρόμο για το ρωσικό στρατό προς το Κραματόρσκ και το Σλαβιάνσκ. Την ίδια στιγμή, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, αντιμέτωπες με τη δύναμη του ρωσικού στρατού, αναγκάζονται να υποχωρήσουν κατά μήκος ολόκληρης της γραμμής του μετώπου, αναφέρει το υλικό.

Την περασμένη εβδομάδα, ο αρχιστράτηγος των Ενόπλων Αλεξάντερ Σίρσκι, αναφέρθηκε στη δύσκολη κατάσταση για τον ουκρανικό στρατό στο μέτωπο. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα πιο καυτά σημεία παραμένουν το Ιβανόφσκογιε και το Τσάσοφ Γιαρ στην κατεύθυνση Κραματόρσκ, στο Ντονέτσκ Όμπλαστ.

Όπως σημείωσε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν την πρωτοβουλία σε όλη τη γραμμή επαφής και συνεχίζουν να απωθούν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από τις κατεχόμενες γραμμές.

Διαβάστε επίσης:

Related Articles

Back to top button