Κόσμος

Ανατόλι Αντόνοφ: Αδικαιολόγητη η μεταφορά ATACMS στην Ουκρανία

«Η μυστική μεταφορά πυραύλων ATACMS στην Ουκρανία από τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, καθώς αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της Κριμαίας και άλλων περιοχών της Ρωσίας», δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στην Ουάσιγκτον Ανατόλι Αντόνοφ.

Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, «οι διαβεβαιώσεις που φέρονται να υποσχέθηκαν οι Ουκρανοί πελάτες ότι δεν θα χρησιμοποιήσουν πυραύλους εναντίον στόχων στο ρωσικό έδαφος είναι ιδιαίτερα κυνικές».

Ο Αντόνοφ υπενθύμισε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν ήδη καταρρίψει αρκετούς πυραύλους ATACMS. «Αυτό θα συνεχιστεί έτσι. Ούτε αυτοί οι πύραυλοι ούτε άλλα όπλα είναι ικανά να συμβάλλουν στην ήττα της Ρωσικής Ομοσπονδίας», έγραψε.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Gazeta.ru η Ουκρανία έλαβε κρυφά αμερικανικούς πυραύλους ATACMS και κατάφερε ήδη να τους θέσει σε εφαρμογή, πλήττοντας ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Κριμαία. Στην επίθεση έλαβαν μέρος 12 πύραυλοι, ενώ λόγω των βομβαρδισμών ξεκίνησε σφοδρή πυρκαγιά. Το αεροδρόμιο που δέχθηκε την επίθεση βρίσκεται μεταξύ των πόλεων Παμπέντνογιε και Ντζανκόυ.

Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι θεωρεί σκόπιμη την αποστολή ATACMS στην Ουκρανία.

Related Articles

Back to top button