Κόσμος

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Κατολισθήσεις και πλημμύρες που προκλήθηκαν από έντονες βροχοπτώσεις στην επαρχία Νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας σκότωσαν τουλάχιστον 15 ανθρώπους αφού παρασύρθηκαν δεκάδες σπίτια και καταστράφηκαν δρόμοι, ανακοίνωσε η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών της χώρας, αναφέρει το Al Jazeera.

Η Ινδονησία είναι επιρρεπής σε κατολισθήσεις κατά την περίοδο των βροχών, που ξεκίνησε τον Ιανουάριο, με το πρόβλημα να επιδεινώνεται σε ορισμένες περιοχές από την αποψίλωση των δασών και οι παρατεταμένες βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες σε περιοχές της χώρας που περιλαμβάνει 17.000 νησιά.

Οι κατολισθήσεις έπληξαν την αντιβασιλεία Luwu στο νότιο Σουλαουέζι την Παρασκευή, δήλωσε ο Αμπντούλ Μουχάρι, εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών της Ινδονησίας (BNPB), σε δήλωση το Σάββατο.

«Συνολικά 14 κάτοικοι έχασαν τη ζωή τους από πλημμύρες και κατολισθήσεις στην αντιβασιλεία Luwu», είπε.

Σε άλλη περιοχή του νότιου Σουλαουέζι, τουλάχιστον ένα άτομο έχασε τη ζωή του και άλλοι δύο τραυματίστηκαν, είπε ο Abdul.

Σύμφωνα με το BNPB, περισσότερα από 100 σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές και 42 παρασύρθηκαν, ενώ τέσσερις δρόμοι και μία γέφυρα υπέστησαν ζημιές.

Περίπου 115 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε τζαμιά ή σπίτια συγγενών και περισσότερες από 1.300 οικογένειες επλήγησαν με τις αρχές να προσπαθούν να τους εκκενώσουν.

Η Ινδονησία έχει υποστεί μια σειρά από πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών της, τα οποία οι ειδικοί λένε ότι γίνονται πιο πιθανά λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Τον Μάρτιο, πλημμύρες και κατολισθήσεις στο νησί Σουμάτρα σκότωσαν τουλάχιστον 30 ανθρώπους.

Τις τελευταίες ημέρες, αρκετές πόλεις της Ινδονησίας ανέφεραν επίσης υπερβολική ζέστη, αλλά το μετεωρολογικό γραφείο της χώρας, BMKG, δήλωσε ότι η άνοδος της θερμοκρασίας δεν αποτελεί μέρος ενός καύσωνα που σαρώνει επί του παρόντος μεγάλο μέρος της περιοχής της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Related Articles

Back to top button