Ελλάδα

Το βρέφος στη Βραυρώνα που πετάχτηκε στα σκουπίδια πέθανε στα πρώτα λεπτά της ζωής του – Οι αντιφάσεις της μητέρας

Το βρέφος στη Βραυρώνα που πετάχτηκε στα σκουπίδια πέθανε στα πρώτα λεπτά της ζωής του - Οι αντιφάσεις της μητέρας

Συνεχίζεται το θρίλερ με το βρέφος στη Βραυρώνα που βρέθηκε νεκρό στα σκουπίδια, κλεισμένο μέσα σε μια σακούλα από τα χέρια του πατέρα του.

Όπως αποκάλυψε το Live News το βρέφος στη Βραυρώνα ήταν ζωντανό όταν γεννήθηκε, σε αντίθεση με τα όσα έλεγαν οι γονείς του, που βρίσκονται ενώπιον της δικαιοσύνης και κατηγορούνται για ανθρωποκτονία.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών, το αγγελούδι πέθανε τα πρώτα λεπτά της ζωής του. Εκκρεμούν οι ιστολογικές εξετάσεις που αναμένεται να δείξουν αν ο θάνατος ήταν ασφυκτικός ή αποτέλεσμα κάποιας κάκωσης.

Οι ιατροδικαστικές εξετάσεις αναμένεται να δώσουν απάντηση και στο πιο βασανιστικό ερώτημα. Αν το βρέφος ήταν ζωντανό, όταν ο πατέρας του, το πέταξε σε αυτούς τους κάδους έξω από το ξενοδοχείο και πέθανε στη συνέχεια, κλεισμένο στη σακούλα.

Το νεκρό βρέφος έφερε τραύμα στο κεφάλι και οι ιατροδικαστές προσπαθούν να διαπιστώσουν αν αυτό προήλθε από ανθρώπινο χέρι ή ήταν αποτέλεσμα της αναπόθεσής του στα σκουπίδια και της μεταφοράς του στη συνέχεια σε χωματερή.

Οι γονείς αντιμετωπίζουν πλέον την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και μάλιστα από κοινού. Ο 24χρονος πατέρας πέρασε το μεσημέρι το κατώφλι του ανακριτή για να ζητήσει προθεσμία, όπως η σύντροφός του.

Οι κατηγορούμενοι γονείς του νεκρού βρέφους υποστηρίζουν από την πρώτη στιγμή πως δεν υπάρχει εγκληματική ενέργεια. Επιμένουν ότι το παιδί τους γεννήθηκε νεκρό και όπως λένε πάνω στον πανικό τους, αποφάσισαν να το πετάξουν στα σκουπίδια.

Ο πατέρας του βρέφους αναγκάστηκε να παραδεχτεί τα όσα έκανε μόλις οι αστυνομικοί του έδειξαν τις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας. Αρχικά είπε πως η σύντροφός του, τον ενημέρωσε όταν του έδωσε τη σακούλα με το νεκρό βρέφος, αλλά στη συνέχεια τόνισε πως ο ίδιος δεν κοίταξε ποτέ μέσα πριν την πετάξει στα σκουπίδια.

Οι αντιφάσεις της μητέρας

Ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλούν και οι αντιφάσεις της μητέρας. Ανέφερε πως έχασε το παιδί πριν από 5 μήνες ύστερα από αποβολή στα χωράφια που δούλευε, κάτι όμως που έρχεται σε αντίθεση με την γνωμάτευση των γιατρών που την εξέτασαν στο νοσοκομείο.

«Το παιδί το έχασα γιατί δούλευα στα χωράφια και μάζευα ελιές. Αυτό έγινε πριν πέντε μήνες που βρισκόμουν σε ένα χωριό έξω απο την Αθήνα όπου και εργαζόμουν. Δεν προχώρησα σε ταφή του μωρού γιατί δεν υπήρχε σώμα, παρά μόνο αίμα. Το παιδί είναι του συντρόφου μου με τον οποίο γνωριστήκαμε και έχουμε σχέση εδώ και περίπου 7 μήνες. Έχω μια άλλη κόρη δυο ετών που ζει στο Νεπάλ με τον πρώην άνδρα μου. Με τον κατηγορούμενο θα παντρευόμασταν μετά τη γέννα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τι λέει ο πατέρας

Οι γονείς του βρέφους συνεχίζουν να ισχυρίζονται ότι το παιδί γεννήθηκε νεκρό, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο MEGA ο δικηγόρος των κατηγορούμενων Δημήτρης Ζορμπάς.

«Όταν συνάντησα τον κατηγορούμενο στην Ευελπίδων και του έθεσα τους προβληματισμούς μου, εκείνος επέμενε ότι σύμφωνα με αυτό που του μετέφερε η σύντροφός του ήταν ότι το νεογνό είχε καταλήξει κατά τη γέννα», είπε ο δικηγόρος.

Όπως έχει δηλώσει ο πατέρας «δεν ήξερα ότι πρέπει να καλέσει αστυνομία ή ασθενοφόρο όταν μου είπε η κοπέλα μου πως το παιδί έχει πεθάνει. Δεν είδα ποτέ τι έχει μέσα η σακούλα. Απλά την πήρα και την πέταξα στα σκουπίδια. Στεναχωριέμαι πολύ για ό,τι έγινε».

Οι γονείς του νεκρού βρέφους αναμένεται να απολογηθούν την ερχόμενη Πέμπτη, με την υπόθεση φρίκης να παραμένει στο προσκήνιο, εν αναμονή των αποτελεσμάτων της ιατροδικαστικής εξέτασης.

To άρθρο Το βρέφος στη Βραυρώνα που πετάχτηκε στα σκουπίδια πέθανε στα πρώτα λεπτά της ζωής του – Οι αντιφάσεις της μητέρας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button