Κόσμος

«Συναγερμός» στο Κίεβο: Στέλνει ενισχύσεις στο Χάρκοβο

Στρατιωτικές ενισχύσεις στις παραμεθόριες περιοχές του Χαρκόβου στέλνει το Κίεβο, ώστε να βοηθήσουν τα ουκρανικά στρατεύματα να αποκρούσουν τις εντεινόμενες ρωσικές επιθέσεις στα βορειοανατολικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προωθηθεί κατά ένα χιλιόμετρο στην περιοχή του Χαρκόβου, κοντά στο Βοβτσάνσκ, σύμφωνα με ανώτερη ουκρανική στρατιωτική πηγή του Reuters. Το ίδιο άτομο ανέφερε ότι ο ρωσικός στρατός σκοπεύει να απωθήσει τα ουκρανικά στρατεύματα έως και 10 χιλιόμετρα εντός της Ουκρανίας, σε μια απόπειρα να δημιουργήσει μια ζώνη ασφαλείας.

Νωρίτερα, το Κίεβο δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν με τεθωρακισμένα οχήματα να περάσουν τα σύνορα στη βορειοανατολική περιοχή του Χαρκόβου και εξαπέλυσαν σφοδρούς βομβαρδισμούς στην περιοχή.

«Περίπου στις 5 το πρωί, υπήρξε απόπειρα του εχθρού να διασπάσει την αμυντική μας γραμμή υπό την κάλυψη τεθωρακισμένων οχημάτων», ανέφερε το υπουργείο. «Μέχρι στιγμής, οι επιθέσεις αυτές έχουν αποκρουστεί – οι μάχες που ποικίλουν σε ένταση συνεχίζονται».

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο, ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ήταν προετοιμασμένες να αντιμετωπίσουν την επίθεση, αλλά ότι η Μόσχα θα μπορούσε να στείλει περισσότερα στρατεύματα στην περιοχή.

Αν και η επίθεση της Ρωσίας επικεντρώνεται στην περιοχή του Ντονέτσκ, σημειώνει το Reuters, το Κίεβο έχει παρατηρήσει μια πρόσφατη συγκέντρωση στρατευμάτων κοντά στο Χάρκοβο, μια ανασύνταξη που θα μπορούσε να υποδηλώνει μια επικείμενη επίθεση ή την επιδίωξη της Μόσχας να καθηλώσει την ήδη εξαντλημένη ουκρανική άμυνα.

Related Articles

Back to top button