Κόσμος

Διεθνές Δικαστήριο Χάγης: Οργή ακτιβίστριας στην απολογία του Ισραήλ-«Είστε ψεύτες»

Την ώρα που συνεχίζεται η διαδικασία των ακροάσεων στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, όπου το Ισραήλ απολογείται για τη γενοκτονία στη Γάζα, ένα περιστατικό συνέβη από ακτιβίστρια.

Κατά τη διάρκεια που μιλούσε η δικηγόρος του νομικής ομάδας του Ισραήλ, Ταμάρ Καπλάν Τουργκεμαν, ακούστηκε γυναικεία φωνή να φωνάζει «ψεύτες». Η δίκη διεκόπη για λίγο και η εν λόγω γυναίκα απομακρύνθηκε.

Πατήστε το σύνδεσμο κάτω, για να δείτε το βίντεο:

https://x.com/HenMazzig/status/1791409810887389659

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δικηγόρος του Ισραήλ την ώρα της διακοπής υποστήριζε, ότι η υπόθεση γενοκτονίας βρίσκεται «σε πλήρη διάσταση» με την πραγματικότητα.

Το Ισραήλ σύμφωνα με το BBC κατηγόρησε από την πλευρά του τη Νότια Αφρική, ότι διαστρεβλώνει την πραγματικότητα στην προσπάθειά του να πείσει το ανώτατο δικαστήριο του ΟΗΕ αναφορικά τη στρατιωτική εισβολή στη Γάζα και ειδικότερα στην πόλη Ράφα.

Το Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης (ICJ) ξεκίνησε διήμερες ακροάσεις την Πέμπτη, όταν η Νότια Αφρική είπε στο δικαστήριο ότι το Ισραήλ σκόπευε «να εξαφανίσει [τους Παλαιστίνιους] από το πρόσωπο της Γης», χαρακτηρίζοντας την εξεταζόμενη εισβολή στη Ράφα ως το επόμενο βήμα του πολέμου. Οι δικηγόροι του Ισραήλ παρουσίασαν την απάντησή τους στο δικαστήριο την Παρασκευή.

Το δικαστήριο εξετάζει ήδη ανάλογη υπόθεση. Τον Ιανουάριο η Νότια Αφρική κατηγόρησε το Ισραήλ ότι διέπραξε γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων στη Γάζα. Το Ισραήλ έχει απορρίψει τον ισχυρισμό κάνοντας λόγο για ψεύδη και «χονδροειδή διαστρέβλωση» των γεγονότων.

Related Articles

Back to top button