Κόσμος

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Η Ράφα θα μετατραπεί σε νεκροταφείο

Η στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ κατά της Ράφα, όπου έχουν βρει καταφύγιο περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο άμαχοι, κινδυνεύει να μετατρέψει την πόλη σε νεκροταφείο, δήλωσε η Αβρίλ Μπενουά, εκτελεστική διευθύντρια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «μια περαιτέρω στρατιωτική κλιμάκωση στη Ράφα θα σημαίνει ευθεία επίθεση σε έναν παγιδευμένο πληθυσμό» και το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει αμέσως τα σχέδιά του.

Μια στρατιωτική κλιμάκωση στη Ράφα «θα συνέτριβε την ήδη εύθραυστη ανθρωπιστική κατάσταση σε μια περίοδο οι ανάγκες παροχής υγειονομικών υπηρεσιών και ανθρωπιστικής βοήθειας εκτινάσσονται στα ύψη», τονίζει.

«Για επτά μήνες, γινόμαστε μάρτυρες αδιάκριτων δολοφονιών αμάχων, επιθέσεων σε εργαζομένους στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας -συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού μας- καταστροφής ιατρικών εγκαταστάσεων και παρεμπόδισης της παροχής βοήθειας», αναφέρει η επικεφαλής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

«Δεν μπορούμε να φανταστούμε τι θα σήμαινε μια περαιτέρω κλιμάκωση αυτής της σύγκρουσης για τους ανθρώπους που έχουν ήδη υποφέρει τόσα πολλά σε αυτόν τον πόλεμο χωρίς κανόνες», καταλήγει.

Την ίδια ώρα, ανώτεροι αξιωματούχοι του ΟΗΕ προειδοποιούν ότι τα κρίσιμα αποθέματα καυσίμων που απαιτούνται για την τροφοδοσία των αντλιών πόσιμου νερού, τη διατήρηση των επικοινωνιών και την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα πρόκειται να εξαντληθούν σήμερα.

Καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν καταλάβει την παλαιστινιακή πλευρά του περάσματος της Ράφα στα σύνορα με την Αίγυπτο, διακόπτοντας τις ροές ζωτικής σημασίας βοήθειας, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες προειδοποίησε ότι πρέπει να υπάρξει «μαζική αύξηση της βοήθειας» στην πολιορκημένη και βομβαρδισμένη περιοχή.

Related Articles

Back to top button