Κόσμος

Λαβρόφ: Ανεξάρτητως νικητή στις εκλογές στις ΗΠΑ, η Ρωσία θα θεωρείται εχθρός

Τα Δημοκρατικά και Ρεπουμπλικανικά κόμματα στις Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν τη Ρωσία εχθρό και θα προσπαθήσουν να της επιφέρουν μια ήττα ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με το TASS.

«Σύντομα θα γίνουν προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών για τη Ρωσία και την Κίνα. Το ένα μπορεί να είναι “σκληρότερο”, το άλλο “ακόμα πιο σκληρό”, αλλά κατ’ αρχήν δεν βλέπουμε καμία διαφορά. Και για τους δύο, ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει τις εκλογές, είμαστε σε γενικές γραμμές ο βασικός εχθρός», είπε ο κορυφαίος διπλωμάτης σε συνέντευξή του στο κανάλι ATV της Βοσνίας.

«Όπως είπε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απαντώντας σε μια παρόμοια ερώτηση, θα είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όποιον εκλέξει ο αμερικανικός λαός, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει αντίθετη προθυμία», πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

Οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ θα διεξαχθούν στις 5 Νοεμβρίου. Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει ήδη κερδίσει τον απαραίτητο αριθμό αντιπροσώπων για να προταθεί ως υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία. Ο νυν πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος είναι υποψήφιος για δεύτερη θητεία, έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη ικανού αριθμού αντιπροσώπων από το Δημοκρατικό Κόμμα. Έτσι, η μάχη θα είναι αναμενόμενα μεταξύ των ίδιων υποψηφίων όπως πριν από τέσσερα χρόνια, όταν ο Μπάιντεν νίκησε τον Τραμπ για να επανεκλεγεί στο ανώτατο αξίωμα του έθνους.

Related Articles

Back to top button