Κόσμος

Επίθεση (;) στο Χάρκοβο: Τι γνωρίζουμε ως τώρα

Προτού το ρωσικό ΥΠΑΜ προλάβει να βγάλει ανακοίνωση, το διαδίκτυο δέχθηκε έναν βομβαρδισμό ειδήσεων από μεγάλα ειδησεογραφικά, tweets και βίντεο από το τέλεγκραμ με Ρώσους πεζικάριους να περνούν τα σύνορα από το Μπέλγκοροντ και να εισβάλουν στο Όμπλαστ του Χαρκόβου. Πολλές φωνές έκαναν λόγο για μαζική εισβολή με στόχο το Χάρκοβο αυτό καθ’ αυτό, ενώ άλλες – πιο μετριοπαθείς – μίλησαν για περιορισμένη αναγνωριστική δύναμη «Spetsnaz» που διείσδυσε με στόχο την αναγνώριση, καταγραφή εχθρικών δυνάμεων και οχυρώσεων και – όταν δύναται – την καταστροφή τους.

Το ξημέρωμα της σημερινής μέρας και οι ειδήσεις που προέρχονται τόσο από Ρωσία όσο και από Ουκρανία επιβεβαιώνουν τις πιο μετριοπαθείς φωνές που μιλούσαν χθες για επίθεση μικρού μεγέθους και ανάπτυξης μιας γκρίζα ζώνης εντός του Όμπλαστ του Χαρκόβου. Ουσιαστικά η καταληφθείσα περιοχή στα Βόρεια της πόλης του Χαρκόβου, μοιάζει κάπως έτσι:

Σήμερα επιβεβαιώθηκε επίσημα ότι η στρατιά των 50.000 Ρώσων που βρίσκεται στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, δεν έχει προχωρήσει ακόμα εντός του Όμπλαστ του Χαρκόβου και βρίσκεται σε αναμονή. Όπως αναφέρεται σε σχετικά κανάλια στρατιωτικών αναλύσεων, η πόλη του Χαρκόβου δεν είναι η προτεραιότητα του Ρωσικού στρατού επί του παρόντος, αλλά το Κουπιάνσκ και το Τσάσοβ Γιαρ.

Πολύ πιθανόν λοιπόν η Ρωσική στρατιωτική διοίκηση να θεώρησε αυτή την μικρού μήκους επίθεση προς το Χάρκοβο ως έναν καλό αντιπερισπασμό ώστε οι Ουκρανοί να μεταφέρουν εκεί δυνάμεις από τα υπόλοιπα μέτωπα για τα οποία ενδιαφέρονται άμεσα οι Ρώσοι.

Διαβάστε επίσης:

Related Articles

Back to top button