Ελλάδα

Από θαύμα γλίτωσε ο 5χρονος που ξέχασαν 7 ώρες σε σχολικό λεωφορείο στην Κηφισιά – Τον έσωσε η ψυχραιμία του

Από θαύμα γλίτωσε ο 5χρονος που ξέχασαν 7 ώρες σε σχολικό λεωφορείο στην Κηφισιά - Τον έσωσε η ψυχραιμία του

Από θαύμα αποφεύχθηκαν τα χειρότερα μετά την εγκληματική αμέλεια του οδηγού και της συνοδού ενός σχολικού λεωφορείου που ξέχασαν μέσα για ώρες έναν 5χρονο στην Κηφισιά.

Το παιδί έμεινε περίπου 7 ώρες μόνο του στο σχολικό λεωφορείο στην περιοχή της Κηφισιάς σε ένα επικίνδυνο σημείο, αλλά το ίδιο έδειξε απίστευτη ψυχραιμία.

Σύμφωνα με όσα λέει στο newsit.gr ο Γιώργος Χουντουμάδης Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων 2ου νηπιαγωγείου Κηφισιάς το παιδάκι είναι ένας μικρός ήρωας. Το αγοράκι έπρεπε να κατέβει από το σχολικό λεωφορείο γύρω στις 8, αλλά το άφησαν μέσα και έμεινε σχεδόν 7 ώρες χωρίς ευτυχώς να συμβεί κάτι δυσάρεστο.

Ο κ. Χουντουμάδης εξιστορεί με κάθε λεπτομέρειες το περιστατικό επισημαίνοντας ότι το παιδάκι, κατέβηκε από το λεωφορείο, είδε ότι ήταν σε έναν χώρο άγνωστο και δίπλα υπήρχε δρόμος με κίνηση και επέστρεψε στο λεωφορείο και μάλιστα δέθηκε στο κάθισμά του.

«Είμαστε τυχεροί για την έκβαση της ιστορίας θα μπορούσαμε να μιλούσαμε για έγκλημα. Τη Δευτέρα το πρωί ήρθε το σχολικό εδώ, ενώ είχε παραλάβει πέντε παιδιά άφησε τέσσερα στο σχολείο, γιατί το ένα είχε κοιμηθεί στο καθισματάκι του, ήταν κουρασμένο και δεν το πήρε είδηση κανένας, ούτε η συνοδός ούτε ο οδηγός.
Έφυγε το πούλμαν για να πάει στη θέση του πάρκινγκ και πάλι δεν είδαν το παιδί, έκλεισαν το σχολικό και έφυγαν. Το παιδί κάποια στιγμή ξύπνησε και είδε ότι ήταν μόνο του. Ήταν σε ένα πολύ επικίνδυνο σημείο γιατί ήταν δίπλα σε λεωφόρο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Χουντουμάδης για να συμπληρώσει.

«Το παιδί κατέβηκε από το σχολικό, είδε ότι ήταν σε ένα άγνωστο περιβάλλον, υπήρχε επικινδυνότητα με τα αυτοκίνητα, ξαναμπήκε μόνο του στο σχολικό, δέθηκε με τη ζώνη και έβγαλε από τη τσάντα του ένα βιβλίο για να περάσει η ώρα.

Αυτό δεν κράτησε λίγο, αλλά πέρασαν 6,5 με 7 ώρες. Το παιδί θα φοβήθηκε, θα έκλαψε, αλλά παρόλα αυτά ενήργησε με απίστευτη ψυχραιμία. Εγώ τον λέω μικρό ήρωα, γιατί πολλές φορές ούτε μεγάλοι δεν έχουν τέτοια ψυχραιμία. Έδειξε μεγάλο θάρρος και υπομονή και περίμενε μέχρι να τον βρουν το μεσημέρι και να ενημερώσουν τους γονείς που μέχρι τότε δεν ήξεραν τίποτα.

Είμαστε τυχεροί, γιατί αν είχε ζέστη μπορεί να έσκαγε το παιδί διότι ήταν κλειστά παράθυρα και πόρτες.

Αν το παιδί έβγαινε στον δρόμο και το χτυπούσε κάποιο αυτοκίνητο θα μιλούσαμε για άλλα πράγματα. Ξεκινάει από αμέλεια μέχρι εγκληματική αμέλεια. Κατά την παραλαβή των παιδιών η δασκάλα ρώτησε ”τέσσερα παιδιά σήμερα” και η συνοδός της είπε 4.

Θεσμικά δεν μπορώ να επιρρίψω ευθύνες στο σχολείο. Καθ’ ύλην αρμόδια θεωρώ τη συνοδό και σε δεύτερο ρόλο τον συνοδοί».

To άρθρο Από θαύμα γλίτωσε ο 5χρονος που ξέχασαν 7 ώρες σε σχολικό λεωφορείο στην Κηφισιά – Τον έσωσε η ψυχραιμία του δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button