Θεσσαλία

Δεν είσαι ψήστης; Δεν ξέρεις να φτιάνεις μαγειρίτσα; Πάρτο «πακέτο»

Χαμός από κρατήσεις για σούβλισμα σε ψησταριές και μαγειρεία για μαγειρίτσα…

Στα Τρίκαλα κακά τα ψέματα ξέρουμε από ψήσιμο και ευτυχώς κάθε σπίτι έχει τον «μάστορή» του. Όπως επίσης και η μαγειρίτσα όσο υπάρχουν «μανούλες» και «γιαγιάδες» αλλά και μερακλίδες πατεράδες, όλο και ένα πιάτο θα περισσεύει και για εμάς.

Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που «δεν το έχουν το άθλημα» ή δεν θέλουν να ασχοληθούν βρίσκοντας πολύπλοκη ή κουραστική τη διαδικασία.

Και γι’ αυτό όμως υπάρχει λύση. Ειδικά φέτος, φαίνεται ότι την επέλεξαν περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά.

Ο λόγος για ψησταριές που αναλαμβάνουν το ψήσιμο αρνιών αλλά και μαγειρεία που αναλαμβάνουν σε πακέτο τη μαγειρίτσα και σε οικογενειακή διάσταση.

Όπως ανέφεραν οι επαγγελματίες του κλάδου στο Trikalanews.gr,  φέτος ήταν πολλοί εκείνοι που επέλεξαν αυτό τον τρόπο για το πατροπαράδοτο έθιμο.

«Αυτό τους δίνει τη δυνατότητα, αν δεν έχουν αυλή για να ψήσουν, να έχουν το αρνί τους έτοιμο. Από την άλλη, γλυτώνουν χρόνο που διαθέτουν για βόλτες και εκδρομές» τονίζουν. Για τη μαγειρίτσα όσον να ‘ ναι τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Είτε λόγω δουλειάς μέχρι τελευταία στιγμή, είτε γιατί οι συνταγές του είδους είναι αρκετά απαιτητικές, οι παραγγελίες είναι μια λύση που εξυπηρετεί.

Το κόστος βέβαια «τσιμπάει» αφού για το ψήσιμο μπορεί κανείς να βρει από 30 εως και 60 ευρώ για το αρνί. Αλλά πολλοί υπολογίζοντας και το επιπλέον κόστος του ψησίματος το διαθέτουν και «ξεγνοιάζουν» .

The post Δεν είσαι ψήστης; Δεν ξέρεις να φτιάνεις μαγειρίτσα; Πάρτο «πακέτο» appeared first on TrikalaNews.

Related Articles

Back to top button