Τοπικά

Τα Τρίκαλα υποδέχθηκαν την Ολυμπιακή Φλόγα – Στη Λαμπαδηδρομία ο Δ. Κουρέτας

Την Ολυμπιακή Φλόγα υποδέχθηκαν το πρωί της Κυριακής 21 Απριλίου τα Τρίκαλα. Στο μεγάλο ταξίδι της μέχρι τον τελικό της προορισμό στο Παρίσι στις 26 Ιουλίου 2024 για τους Αγώνες της 33ης Ολυμπιάδας, η Ολυμπιακή Φλόγα διήλθε και από την πόλη των Τρικάλων, όπου άναψε σε ειδικό βωμό. Η πορεία της στην πόλη ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί από την οδό Βασιλείου Τσιτσάνη στο ύψος τη Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών και κατευθύνθηκε προς τον βωμό που είχε στηθεί στην πεζογέφυρα του Ασκληπιού. 

Στη Λαμπαδηδρομία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 πήρε μέρος ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, στο πλευρό του θρύλου του ελληνικού αθλητισμού, άλτη επί κοντώ Χρήστου Παπανικολάου.

Ο κ. Κουρέτας αποδέχθηκε τη μεγάλη τιμή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής να βρεθεί στη Λαμπαδηδρομία των Τρικάλων, συνοδεύοντας μια ιστορική φυσιογνωμία του Ελληνικού Αθλητισμού, τον πρώτο Έλληνα παγκόσμιο ρέκορντμαν του στίβου, τρικαλινό αθλητή Χ. Παπανικολάου.

Μετά από ολιγόλεπτη σεμνή τελετή, η Ολυμπιακή Φλόγα συνέχισε με λαμπαδηδρομία μέχρι τη γέφυρα Τρικκαίογλου, από όπου θα συνεχίσει τη διαδρομή της στον ελλαδικό χώρο, με απώτερο σημείο άφιξης τον βωμό του Stade de France στο Παρίσι, το απόγευμα της 26ης Ιουλίου 2024.

Related Articles

Back to top button