Κόσμος

Η Ισπανία επιβεβαίωσε τα σχέδια αποστολής Patriot στην Ουκρανία

Τα δημοσιεύματα ότι η Ισπανία θα παράσχει στην Ουκρανία πυραύλους για τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot, επιβεβαίωσε, χθες Παρασκευή, η Ισπανίδα υπουργός Άμυνας Μαργαρίτα Ρόμπλες κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας.

Μαζί με τους πυραύλους Patriot, που σύμφωνα με την υπουργό θα φτάσουν στην βάση υλικοτεχνικής υποστήριξης τις επόμενες τέσσερις ημέρες, η Μαδρίτη δεσμεύτηκε να στείλει στην Ουκρανία πρόσθετο εξοπλισμό τους επόμενους μήνες, συμπεριλαμβανομένων πολυβόλων, οχημάτων, οβίδων 155. και 120 χλστ., εξοπλισμού κατά drone και τανκς Leopard.

Σύμφωνα με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, η Ουκρανία χρειάζεται 25 Patriot για να προστατεύσει τη χώρα από τις ρωσικές επιθέσεις, αλλά ο υπουργός Εξωτερικών Νμίτρο Κουλέμπα, έχει δηλώσει ότι, προς το παρόν. επικεντρώνεται στην εξασφάλιση επτά τέτοιων συστημάτων για την προστασία των μεγαλύτερων πόλεων της Ουκρανίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία ανακοίνωσε, στις 13 Απριλίου, ότι θα παράσχει στην Ουκρανία ένα ακόμη σύστημα αεράμυνας Patriot, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των Patriot που προμήθευσε το Βερολίνο σε τρία.

Related Articles

Back to top button