Κόσμος

Η Ουκρανία ρισκάρει να χάσει πόλη-κλειδί πριν το καλοκαίρι

Έχοντας αποκρούσει με επιτυχία τη μαζική ουκρανική επίθεση πέρυσι, οι ρωσικές δυνάμεις σφυροκοπούν τις δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου σε όλη τη γραμμή του μετώπου.

Με τον ουκρανικό στρατό να υφίσταται τη μία ήττα μετά την άλλη, τα πράγματα φαίνονται αρκετά ζοφερά για το καθεστώς του Κιέβου.

Καθώς τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να κερδίζουν έδαφος μετά τη διάσπαση της ουκρανικής άμυνας στην Αβντίεβκα, το Κίεβο μπορεί σύντομα να χάσει την κατοχή του σε μια σειρά από πόλεις-κλειδιά, υποστηρίζει το Newsweek.

Σύμφωνα με το μέσο ενημέρωσης, η πόλη Τσάσοφ Γιαρ στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ, που βρίσκεται σήμερα υπό τον έλεγχο του Κιέβου, μπορεί να πέσει στις ρωσικές δυνάμεις «πριν από το καλοκαίρι».

Το Τσάσοφ Γιαρ έχει χρησιμεύσει ως «ζωτικό σημείο ανεφοδιασμού για τις ουκρανικές δυνάμεις και βρίσκεται σε έναν λόφο με επιβλητική θέα στη γύρω περιοχή», σημειώνει το μέσο ενημέρωσης, προσθέτοντας ότι χρησιμεύει επίσης ως «πύλη» προς το Κραματόρσκ και το Σλαβιάνσκ, δύο εξέχουσες πόλεις που η Ρωσία πρέπει να εξασφαλίσει προκειμένου να εκδιώξει οριστικά τις δυνάμεις του Κιέβου από το Ντονμπάς.

Διαβάστε επίσης:

Related Articles

Back to top button