Κόσμος

Η Ρωσία χτυπά ενεργειακές υποδομές και στρατωτικές βάσεις της Ουκρανίας ως αντίποινα

Τα ρωσικά στρατεύματα πραγματοποίησαν συνδυασμένη επίθεση με όπλα ακριβείας, συμπεριλαμβανομένων των υπερηχητικών πυραύλων Kinzhal, σε ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε αντίποινα για τις επιθέσεις του Κιέβου στις ενεργειακές υποδομές της Ρωσίας, ανέφερε την Τετάρτη 8/5 το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

«Τα πλήγματα υποβάθμισαν τις δυνατότητες του εχθρού να αναπτύξει στρατιωτικά προϊόντα και να μεταφέρει δυτικό εξοπλισμό στην πρώτη γραμμή», διευκρινίζεται.

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας:

Σε αντίποινα για τις προσπάθειες του καθεστώτος του Κιέβου να προκαλέσει ζημιές στις ενεργειακές εγκαταστάσεις της Ρωσίας, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί συνδυασμένη επίθεση με θαλάσσια και εναέρια όπλα ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς, συστήματα αεροβαλλιστικών υπερηχητικών πυραύλων Kinzhal και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον ουκρανικών ενεργειακών εγκαταστάσεων και στρατιωτικών-βιομηχανικών επιχειρήσεων.

Οι στόχοι της επίθεσης επιτεύχθηκαν. Όλοι οι καθορισμένοι στόχοι καταστράφηκαν. Το χτύπημα υποβάθμισε σημαντικά τις δυνατότητες της Ουκρανίας για την κυκλοφορία στρατιωτικού εξοπλισμού και την ανάπτυξη δυτικής κατασκευής οπλισμού και στρατιωτικού εξοπλισμού στη γραμμή μάχης.

Τα ρωσικά στρατεύματα βελτίωσαν τις θέσεις τους στο μέτωπο και κατέλαβαν τον οικισμό Κισλόβκα στην κατεύθυνση Κουπιάνσκ στην περιοχή του Χαρκόβου κατά τη διάρκεια ενεργών επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, ανέφερε το υπουργείο.

Οι μονάδες της ρωσικής Δυτικής Ομάδας Μάχης «απέκρουσαν δύο αντεπιθέσεις από ομάδες εφόδου της 31ης ταξιαρχίας της Εθνικής Φρουράς κοντά στους οικισμούς Γκριγκόροβκα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ και Στελμαχόβκα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ», ανέφερε.

Οι απώλειες του ουκρανικού στρατού στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ κατά το τελευταίο 24ωρο ανήλθαν σε 55 άτομα προσωπικό και δύο οβιδοβόλα D-30 των 122 χιλιοστών, διευκρινίζεται.

Οι ρωσικές δυνάμεις βελτίωσαν τις θέσεις τους και προκάλεσαν περίπου 355 απώλειες στον ουκρανικό στρατό στην περιοχή του Ντονέτσκ κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας, ανέφερε το υπουργείο.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο:

Οι μονάδες της Νότιας Ομάδας Μάχης απέκτησαν πλεονεκτικότερες θέσεις και προκάλεσαν ζημιές με τη δύναμη πυρός στο προσωπικό και τον εξοπλισμό της 92ης επιθετικής, της 28ης και 93ης μηχανοκίνητης, της 56ης μηχανοκίνητης πεζικού, της 4ης ταξιαρχίας της Εθνικής Φρουράς, της 104ης και 106ης ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας του ουκρανικού στρατού σε περιοχές κοντά στους οικισμούς Spornoye, Andreyevka, Kurdyumovka, Minkovka και Kleshcheyevka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ. Οι απώλειες του εχθρού ανήλθαν σε 355 άτομα προσωπικό, ένα άρμα μάχης και δύο μηχανοκίνητα οχήματα

Σε πυρά αντιπυραύλων, τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν ένα αμερικανικό οβιδοβόλο M777 των 155 χιλιοστών, ένα αυτοκινούμενο σύστημα πυροβολικού Krab των 155 χιλιοστών πολωνικής κατασκευής, ένα οβιδοβόλο D-30 των 122 χιλιοστών, έναν σταθμό ηλεκτρονικού πολέμου Anklav και μια αποθήκη πυρομαχικών στην κατεύθυνση του Ντονέτσκ τις τελευταίες 24 ώρες, διευκρινίζεται.

Τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν την κοινότητα Νοβοκαλίνοβο στην κατεύθυνση Αβντίεβκα στην Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ ως αποτέλεσμα επιτυχημένων επιχειρήσεων και προκάλεσαν απώλειες σε σχηματισμούς της 132ης μηχανοκίνητης και της 68ης ταξιαρχίας αετών του ουκρανικού στρατού κοντά στους οικισμούς Λενίνσκοϊε και Ουμάνσκοϊε, ανέφερε το υπουργείο.

Συγκεκριμένα:

Οι μονάδες του ρωσικού Κέντρου Μάχης απέκρουσαν 11 αντεπιθέσεις από ομάδες εφόδου της 24ης, 47ης και 100ης μηχανοκίνητης, 59ης μηχανοκίνητης πεζικού, 25ης αερομεταφερόμενης και 142ης ταξιαρχίας πεζικού και του 78ου ξεχωριστού συντάγματος αεροπορικής επίθεσης του ουκρανικού στρατού σε περιοχές κοντά στους οικισμούς Σούμι, Νοβγκορόντσκοϊε, Βοντιάνοϊε, Σολόβιοβο, Σεμιόνοβκα, Περβομάισκοϊε και Νετάιλοβο στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ

Οι απώλειες του ουκρανικού στρατού στην κατεύθυνση Αβντίεβκα κατά τις τελευταίες 24 ώρες ανήλθαν σε 415 άτομα προσωπικό, ένα γερμανικής κατασκευής άρμα Leopard, τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, πέντε μηχανοκίνητα οχήματα, δύο οβιδοβόλα 122 χιλιοστών D-30 και ένα σύστημα μηχανοκίνητου πυροβολικού 122 χιλιοστών Gvozdika, διευκρινίζεται.

Η συνολική καταστροφή Ουκρανικού εξοπλισμού από την αρχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης είναι ως εξής: 594 ουκρανικά πολεμικά αεροσκάφη, 270 ελικόπτερα, 23.828 μη επανδρωμένα αεροσκάφη, 512 πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος, 15.950 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 1.280 εκτοξευτές πολλαπλών πυραύλων, 9.385 πυροβόλα και όλμους πεδίου και 21.548 ειδικά στρατιωτικά μηχανοκίνητα οχήματα.

Related Articles

Back to top button