Πολιτική

Σκληρή απάντηση Μαρινάκη σε Κασσελάκη για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: «Να απολογηθούν αντί να μας κουνάνε το δάχτυλο»

Σκληρή απάντηση Μαρινάκη σε Κασσελάκη για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: «Να απολογηθούν αντί να μας κουνάνε το δάχτυλο»

Σκληρή απάντηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, που δήλωσε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός που επί των ημερών του αποφυλακίζεται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής», επεφύλασσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έψαχνε επί 4,5 χρόνια αίθουσα για να δικάσει» την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ο Παύλος Μαρινάκης εξαπολύει σφοδρά πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη, επισημαίνοντας «ότι κάθε φορά βάζει πιο ψηλά τον πήχη της χυδαιότητας και της αυτογελοιοποίησης».

Πιο αναλυτικά, η δήλωση του κ. Μαρινάκη έχει ως εξής:

«Ο κ. Κασσελάκης, αν και κάθε φορά βάζει πιο ψηλά τον πήχη της χυδαιότητας και της αυτογελοιοποίησης, καταφέρνει να τον ξεπερνά.

Τόλμησε σήμερα, αντί να σιωπήσει για τις πράξεις και τις παραλείψεις του κόμματός του, να προσπαθήσει να εργαλειοποιήσει πολιτικά την αποφυλάκιση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

Ας τον ενημερώσει κάποιος ότι:

– Τις αποφάσεις τις εκδίδουν οι δικαστές και όχι οι κυβερνήσεις και τα κόμματα, αφού στη Δημοκρατία μας υπάρχει διάκριση των εξουσιών. 

– Αν στην επίμαχη περίπτωση μπορούσαν να εφαρμοστούν οι τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα από τις κυβερνήσεις της ΝΔ -τις οποίες το κόμμα του δεν υπερψήφισε ούτε επί της αρχής ούτε κατ’ άρθρο- ο αποφυλακισθείς δεν θα μπορούσε να κάνει καν αίτηση.

Όταν το κόμμα στο οποίο εξελέγη πρόεδρος ήταν κυβέρνηση, έψαχνε επί 4,5 χρόνια αίθουσα για να δικάσει την εν λόγω υπόθεση.

– Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το κόμμα που δεν υπερψήφισε τις τροπολογίες πάνω στις οποίες βασίστηκε η Δικαιοσύνη και απέκλεισε το μόρφωμα αυτό και τα παρακλάδια του από τις βουλευτικές εκλογές.

Αυτοί που μας κουνάνε το δάχτυλο «ξέχασαν» να καταθέσουν υπόμνημα κατά των μορφωμάτων αυτών, τόσο για τις βουλευτικές εκλογές του 2023 όσο και για τις ευρωεκλογές του 2024.

Επί δεκαετίες περιφέρονταν ως οι δήθεν κατέχοντες το μονοπώλιο στη δημοκρατική ευαισθησία και στους αντιφασιστικούς αγώνες και μέσα σε λίγα χρόνια η ίδια η πραγματικότητα τους ξεγύμνωσε. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να απολογηθούν για όλα τα παραπάνω, αντί να κουνάνε το δάχτυλο με περίσσια υποκρισία».

«Ατιμωρησία με όργιο συγκάλυψης»

Νωρίτερα, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε λόγο για «ατιμωρησία με όργιο συγκάλυψης».

«Ατιμωρησία στα Τέμπη με όργιο συγκάλυψης. Ατιμωρησία στο Μάτι, με κακουργήματα που βαφτίστηκαν πλημμελήματα. Ατιμωρησία τώρα και στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτησή του.

«Ένας ολόκληρος λαός στο Εφετείο -εν μέσω πανδημίας- φώναζε “οι ναζί στη φυλακή”. Από σήμερα ο εγκληματίας Μιχαλολιάκος κυκλοφορεί ελεύθερος, ύστερα από μία προκλητική απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης», σημειώνει και διερωτάται: «Με ποια κριτήρια κρίνει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας ότι ο καταδικασμένος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης Μιχαλολιάκος δικαιούται να αποφυλακιστεί, όταν ο αρμόδιος εισαγγελέας τονίζει προς το Συμβούλιο ότι ο Μιχαλολιάκος παραμένει αμετανόητος και συνεπώς δεν πληροί τις ουσιαστικές προϋποθέσεις αποφυλάκισης;».

«Ένα είναι το βέβαιο. Ο εναγκαλισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τα ακροδεξιά στοιχεία, την ανομία, τη συγκάλυψη, και η προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, έχει οδηγήσει σε πλήρη απορρύθμιση τη λειτουργία της ελληνικής Δικαιοσύνης», συνεχίζει ο Στ. Κασσελάκης, σχολιάζοντας ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός που επί των ημερών του αποφυλακίζεται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής».

«Θα το εκτιμήσουν δεόντως οι ψηφοφόροι της στις ευρωεκλογές που έρχονται. Φυσικά, απέναντι στο ακροδεξιό τόξο, ο δημοκρατικός κόσμος θα είναι μία γροθιά. Το είπα και στο πρωινό μήνυμα που σας απηύθυνα. Αυτή η Δικαιοσύνη της ατιμωρησίας πρέπει να αλλάξει. Και σας υπόσχομαι ότι θ’ αλλάξει», καταλήγει η ανάρτηση του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

To άρθρο Σκληρή απάντηση Μαρινάκη σε Κασσελάκη για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: «Να απολογηθούν αντί να μας κουνάνε το δάχτυλο» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button