Τοπικά

Πρόνοια και αποκαταστάσεις κυριάρχησαν στην επίσκεψη Κεφάλα στον Δήμο Τρικκαίων

Η κοινωνική πολιτική στον Δήμο Τρικκαίων και θέματα αποκατάστασης μετά τις πλημμύρες, βρέθηκαν στο επίκεντρο της επίσκεψης της Υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Μαρίας Κεφάλα, στον Δήμαρχο Τρικκαίων.

Την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 η κ. Κεφάλα επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας Νίκο Σακκά στο Δημαρχείο, στο πλαίσιο γενικότερης επίσκεψής της στην Π.Ε. Τρικάλων, με τη βουλεύτρια Καρδίτσας της ΝΔ Ασημίνα Σκόνδρα και τη Γενική Γραμματέα Συντονισμού της Κυβέρνησης, κ.Παρασκευή Αντ. Δραμαλιώτη,

Ο κ. Σακκάς ενημέρωσε αναλυτικά την Υφυπουργό για τα θέματα που διαχειρίστηκε ο Δήμος Τρικκαίων μετά τις πλημμύρες του περασμένου φθινοπώρου, σε όλα τα επίπεδα. Εμφαση έδωσε στην ανάγκη επιτάχυνσης της οικονομικής ενίσχυσης προς τον Δήμο Τρικκαίων, για να επιταχυνθούν, ακολούθως, τα έργα και οι λοιπές δραστηριότητες.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Κεφάλα είχε επισκεφθεί τα Τρίκαλα στις 16 Σεπτεμβρίου, μετέχοντας σε σχετική σύσκεψη, παρούσης της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφίας Ζαχαράκη.

Ο δεύτερος πυλώνας της συνάντησης αφορούσε στην κοινωνική πρόνοια του Δήμου Τρικκαίων, με τον κ. Σακκά να επισημαίνει και να παρουσιάζει το εξαιρετικό επίπεδο των λειτουργουσών δομών. Προς επίρρωση, ακολούθησε ξενάγηση – ενημέρωση της Υφυπουργού στο Κέντρο Κοινότητας, την καθετοποιημένη μονάδα που λειτουργεί ο Δήμος στη συγκεκριμένη δομή, με τις σχετικές υπηρεσίες πρόνοιας (Κέντρο Κοινότητας,  Κοινωνικό Εστιατόριο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Κέντρο Ενταξης Μεταναστών), με τη φροντίδα της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας και του προσωπικού της δομής.

Ακολούθησε επίσκεψη της Υφυπουργού στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Τρικκαίων, με πλήρη και αναλυτική ενημέρωση από τα στελέχη του, για θέματα παροχής συμβουλών, φροντίδας και βοήθειας σε γυναίκες που απευθύνονται στο Κέντρο, στη διάρκεια της δεκαετούς λειτουργίας του.

Επίσης επισκέφθηκε το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας, όπου ομοίως ενημερώθηκε για τον αριθμό και το εύρος των δράσεων για τους τρικαλινούς Ρομά.

Στο Δημαρχείο παρέστησαν επίσης, οι αντιδήμαρχοι Τρικκαίων Μιχάλης Λάππας και Σοφία Αλεστά, ο πρόεδρος του Κέντρου Πρόνοιας Στερεάς Ελλάδας και υπεύθυνος τομεάρχης της ΝΔ για την ΠΕ Τρικάλων κ. Δημ. Δρακάκης και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Τρικάλων τη ΝΔ  κ. Γιάννης Κουτσονάσιος, ενώ στις επισκέψεις στις δομές παρέστη ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Τρικκαίων για Ατομα με Αναπηρία Βασίλης Τσιούτσιας και η Δ/ντρια Κοινωνικής Μέριμνας Δ. Τρικκαίων κ. Στ. Πελίγκου.

Από το γραφείο Τύπου

Related Articles

Back to top button