Τοπικά

Με καλό καιρό η Παρασκευή στα Τρίκαλα – Η πρώτη πρόβλεψη για το Πάσχα

Με καλό καιρό προβλέπεται η Παρασκευή 26 Απριλίου στα Τρίκαλα, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr.

Η ημέρα θα περάσει με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και συννεφιάς κυρίως από το μεσημέρι και έπειτα. 

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα κυμανθεί από 8 έως 23 βαθμούς Κελσίου. 

Έως 4 μποφόρ η ένταση των νοτιοδυτικών ανέμων το απόγευμα. 

Η πρώτη πρόβλεψη για το καιρό Πάσχα

Άστατος αναμένεται ο καιρός το Πάσχα, με τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής να κάνουν λόγο για βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ενώ όσο πλησιάζουμε στις ημέρες εκείνες θα είναι όλο και πιο ξεκάθαρο τι θα ισχύει. Οι μέχρι στιγμής προβλέψεις κάνουν λόγο για μπουνάτσες στο Αιγαίο μετά από την Μεγάλη Τετάρτη, χωρίς να είναι ακόμα ξεκάθαρο με τι καιρό θα γιορταστεί το Πάσχα στις Κυκλάδες, αφού οι πρώτες προβλέψεις για τη νύχτα της Ανάστασης κάνουν λόγο για μέτριους ως ισχυρούς νοτιάδες το πρωί της Κυριακής του Πάσχα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, τη Μεγάλη Πέμπτη και στη συνέχεια, κάποιες διαταραχές από τη κεντρική Ευρώπη θα κινηθούν πιο ανατολικά. «Συγκεκριμένα, τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και Δευτέρα του Πάσχα είναι πολύ πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ιδιαίτερα μεσημεριανές και απογευματινές ώρες που ενδέχεται να έχουμε καταιγίδες και μπόρες».

Σε ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου έγραψε: 

«Από την ερχόμενη Κυριακή αλλά και τις περισσότερες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας καλός θα διατηρηθεί ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με λίγες τοπικές μπόρες στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας τις θερμές ώρες της ημέρας. Η θερμοκρασία τα μεσημέρια θα παραμείνει σε αρκετά φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα μαζί με σχετική ψύχρα τη νύχτα και τις πρωινές ώρες.

Όσον αφορά στους ανέμους τη Μεγάλη Εβδομάδα, θα πρέπει να επικρατήσουν βοριάδες που μόνο στο Αιγαίο θα αγγίζουν τα 5-7 και πιθανόν στις Κυκλάδες τοπικά τα 8 μποφόρ).

Αν και σχετικά μακριά, με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία, αινιγματικός παραμένει για ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα ο καιρός ως προς την πιθανότητα εκδήλωσης φαινομένων και σε ποιες περιοχές της χώρας γιατί θερμοκρασιακά θα πρέπει αυτός να εξακολουθεί να κοιτάζει προς την άνοιξη».

Related Articles

Back to top button