Θεσσαλία

«Μικρό καλάθι» κρατούν οι Φαρκαδόνιοι μετά τη συνάντηση με τον υφυπουργό Χρ. Τριαντόπουλο – Έρχονται κινητοποιήσεις

Εννιά μήνες μετά τις πλημμύρες ακόμη δεν έχουν δοθεί διέξοδοι στα προβλήματα

Παρουσία του Θεσσαλού Υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου πραγματοποιήθηκε διευρυμένη σύσκεψη στο δημαρχείο Φαρκαδόνας, με επαγγελματίες, αγρότες και κατοίκους της περιοχής. Παρόντες οι βουλευτές της ΝΔ ν. Τρικάλων Κατερίνα Παπακώστα και Θανάσης Λιούτας, με τους συμμετέχοντες πλημμυροπαθείς πολίτες να περιγράφουν με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί εννέα μήνες μετά τις πλημμύρες.

Από τη συνάντηση, όπως ανέφεραν αρκετοί συμμετέχοντες στο Trikalanews.gr, δεν δόθηκαν απαντήσεις που να τους καθησυχάσουν ενώ ήδη προγραμματίζονται κινητοποιήσεις σε Τρίκαλα και Αθήνα. Μάλιστα, την ερχόμενη Πέμπτη, πλημμυροπαθείς από τα Μεγάλα Καλύβια και τη Φαρκαδόνα, θα βρεθούν σε Δημαρχείο και περιφερειακή Ενότητα καλώντας και τους βουλευτές του νομού Τρικάλων να παραβρεθούν και να πάρουν σαφή θέση απέναντι στα αιτήματά τους.

Μερικά από τα αιτήματα επιβίωσης τόσο των ίδιων όσο και της Θεσσαλίας, είναι και αυτά που ακολουθούν:

1. 100% των αποζημιώσεων για όλες τις κατοικίες, μικρό επιχειρήσεις (μαγαζιά) κ αγροτοκτηνοτρόφους ( πράσινα, κίτρινα, κόκκινα). Όχι άλλα Χαρτιά τέλος η γραφειοκρατία!

2. Να μαζευτούν όλα τα γκρεμισμένα τα στοιβαγμένα από της οικοσυσκευές τα οποία αποτελούν υγειονομική βόμβα, με έξοδα και ευθύνη του Κράτους.

3. Να δοθεί η πρώτη Αρωγή σε όσους δεν έχει ακόμη καταβληθεί.

4. Απαλλαγή των πλημμυροπαθών από τον ΕΝΦΙΑ και τα δημοτικά τέλη.

5. Ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

The post «Μικρό καλάθι» κρατούν οι Φαρκαδόνιοι μετά τη συνάντηση με τον υφυπουργό Χρ. Τριαντόπουλο – Έρχονται κινητοποιήσεις appeared first on TrikalaNews.

Related Articles

Back to top button