Κόσμος

Διήμερο ταξίδι στη Νιγηρία για πρίγκιπα Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ για την προώθηση των αγώνων Invictus

Διήμερο ταξίδι στη Νιγηρία για πρίγκιπα Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ για την προώθηση των αγώνων Invictus

Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι βρίσκονται στη Νιγηρία για να προωθήσουν τους Αγώνες Invictus, με το ζευγάρι να έχει ένα πολύ φορτωμένο πρόγραμμα στην 72ωρη περιοδεία του.

Ο πρίγκιπας Χάρι τόνισε στους οικοδεσπότες τους στη Νιγηρία ότι ο λόγος της επίσκεψής τους με την Μέγκαν Μαρκλ ήταν οι δεσμοί που δημιουργήθηκαν μέσω των Αγώνων Invictus και η αποκατάσταση μέσω του αθλητισμού για τραυματίες. Ο δούκας του Σάσσεξ συνάντησε τη σύζυγό του για την εκδήλωση στην αφρικανική χώρα μετά την επίσκεψή του στο Λονδίνο.

Με Νιγηριανούς αθλητές βρέθηκε στο γήπεδο ο Χάρι  για έναν αγώνα βόλεϊ στην Αμπούτζα, την πρωτεύουσα της χώρας. Ο ίδιος πήρε μέρος σε μια προπόνηση με τους τραυματίες στρατιώτες, ενώ η Μέγκαν τράβηξε φωτογραφίες με παιδιά που εμφανίστηκαν για να δουν τους βασιλικούς.

Ο δούκας και η δούκισσα θα μιλήσουν με τραυματίες στρατιώτες και τις οικογένειές τους, προτού η Μέγκαν συνδιοργανώσει μια ηγετική εκδήλωση με τον γενικό διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, Δρ Ngozi Okonjo-Iweala.

Το ζευγάρι βρίσκεται στη Νιγηρία για τρεις ημέρες αφού προσκλήθηκε από τον αρχηγό του επιτελείου άμυνας και είναι επίσης εκεί για να προωθήσει τους Αγώνες Invictus, οι οποίοι διοργανώνουν αθλητικές εκδηλώσεις για τραυματίες, άρρωστους βετεράνους και υπηρετούν στρατιωτικό προσωπικό.

Την πρώτη μέρα της επίσκεψής τους, ο Χάρι μίλησε για την ψυχική υγεία, λέγοντας στους μαθητές του σχολείου ότι «δεν ήταν ντροπή» να το συζητήσουν.

«Πολλοί άνθρωποι δεν θέλουν να μιλήσουν για αυτό γιατί είναι αόρατο», είπε o πρίγκιπας Χάρι. «Είναι κάτι στο μυαλό μας που δεν μπορούμε να το δούμε. Δεν είναι σαν σπασμένο πόδι, δεν είναι σαν σπασμένος καρπός.

Και κατέληξε: «Κάθε άτομο σε αυτό το δωμάτιο, ο νεότερος, ο μεγαλύτερος, κάθε άτομο έχει θέματα ψυχικής υγείας. Επομένως, πρέπει να φροντίζουμε τον εαυτό μας για να μπορούμε να φροντίζουμε και άλλους ανθρώπους».

To άρθρο Διήμερο ταξίδι στη Νιγηρία για πρίγκιπα Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ για την προώθηση των αγώνων Invictus δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button