Κόσμος

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν τις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις εναντίον ευρωπαϊκών στόχων

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν την Παρασκευή τη Ρωσία για τις φερόμενες ως «κακόβουλες» κυβερνοεπιθέσεις εναντίον της Γερμανίας, της Τσεχίας, της Λιθουανίας, της Πολωνίας, της Σλοβακίας και της Σουηδίας.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του:

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν έντονα την κακόβουλη κυβερνοδραστηριότητα της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ρωσίας (GRU), επίσης γνωστή ως APT28, κατά της Γερμανίας, της Τσεχίας, της Λιθουανίας, της Πολωνίας, της Σλοβακίας και της Σουηδίας. Συμμετέχουμε με τη Γερμανία στην απόδοση συγκεκριμένης κακόβουλης δραστηριότητας που διεξήγαγε η APT28, η οποία είχε στόχο ένα γερμανικό πολιτικό κόμμα.

Επιπλέον, ο Μίλερ πρόσθεσε:

Καλούμε τη Ρωσία να σταματήσει αυτή την κακόβουλη δραστηριότητα και να τηρήσει τις διεθνείς δεσμεύσεις και υποχρεώσεις της. Μαζί με την ΕΕ και τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, θα συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε δράση για να διακόψουμε τις δραστηριότητες της Ρωσίας στον κυβερνοχώρο, να προστατεύσουμε τους πολίτες και τους ξένους εταίρους μας και να καταστήσουμε τους κακόβουλους φορείς υπόλογους

Related Articles

Back to top button