Ελλάδα

Ο καιρός τούμπα! Ανατροπή σκηνικού με λασποβροχές και αφρικανική σκόνη έως και την Παρασκευή – Τι «βλέπουν» οι μετεωρολόγοι

Ο καιρός τούμπα! Ανατροπή σκηνικού με λασποβροχές και αφρικανική σκόνη έως και την Παρασκευή - Τι «βλέπουν» οι μετεωρολόγοι

Το διήμερο Πέμπτης 9 Μαΐου και Παρασκευής 10 Μαΐου θα χαρακτηριστεί από τον βροχερό καιρό και την πτώση της θερμοκρασίας, λέει στο newsit.gr ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος. Θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο που μίλησε στο newsit.gr ο καιρός χαλάει αισθητά, η θερμοκρασία μειώνεται.

Το σκηνικό του καιρού γίνεται βροχερό, το περισσότερο νερό φαίνεται να πέφτει από το βράδυ της Πέμπτης έως το πρωί της Παρασκευής σε περιοχές όπως η Κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, η βορειοανατολική Στερεά και η Εύβοια.

Από την Πέμπτη θα παρουσιαστεί μεταβολή του καιρού, με αρκετές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας, όχι μόνο στα ηπειρωτικά αλλά και στα νησιά.

Το πρωί και το βράδυ θα βρέξει σε περιοχές της Κρήτης και θα σημειωθούν καταιγίδες σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Οι άνεμοι ανατολικοί νoτιοανατολικοί στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ.

Στην Αθήνα περιμένουμε αρκετή συννεφιά και υπάρχει πιθανότητα να βρέξει για λίγο το απόγευμα. Βροχές θα σημειωθούν στην Πελοπόννησο και το Ιόνιο. Η ατμόσφαιρα θα έχει σκόνη με αποτέλεσμα να σημειωθούν λασποβροχές. Η θερμοκρασία θα πέσει και θα φτάσει τους 22 με 23 βαθμούς.

Για την Παρασκευή αναμένεται βροχερός καιρός σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα έχει βροχές από το μεσημέρι και μετά. Επίσης, βροχές αναμένονται και στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες στο Αιγαίο φτάνοντας τα 6 με 7 μποφόρ.

Στην Αθήνα θα βρέξει πιο πολύ από ό,τι την Πέμπτη με την θερμοκρασία να πέφτει στους 20 βαθμούς.

Όσον αφορά το Σάββατο 11 Μαΐου θα υπάρχει βελτίωση του καιρού, θα βρέξει όμως ξανά τα ξημερώματα σε Κρήτη, Δωδεκάνησα, Δυτική Ελλάδα, Ήπειρο και Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Παρά τις βροχές η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει και θα θυμίζει αρκετά Άνοιξη.

Την Κυριακή 12 Μαΐου βελτιώνεται ο καιρός σε όλη την χώρα αισθητά. Η Άνοιξη επανέρχεται τα μποφόρ εξασθενούν και η θερμοκρασία θα ανέβει στην Αθήνα στους 27 βαθμούς.

Οδεύοντας πλέον προς την καρδιά του Μαΐου ο καιρός θα θυμίζει ολοένα και περισσότερο καλοκαίρι.

 

Άστατος ο καιρός την Πέμπτη – Η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου

Βροχερή θα είναι η Πέμπτη σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA, Γιάννη Καλλιάνο, για τις περισσότερες περιοχές της χώρας αφού, κατά διαστήματα, θα εκδηλώνονται τοπικές βροχοπτώσεις στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 26 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί από 2 – 6 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι άστατος, με τη θερμοκρασία από 15 – 25 βαθμούς και τους ανέμους στα 2 – 4 μποφόρ.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία από 14 – 24 βαθμούς και οι άνεμοι από 2 – 4 μποφόρ.

 

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Την Παρασκευή, ο άστατος καιρός διατηρείται με πτώση της θερμοκρασίας, έως 24 οι μέγιστες, και ενίσχυση των ανέμων, έως και 7 μποφόρ.

Το Σάββατο, το σκηνικό του καιρού βελτιώνεται, με περιορισμό των βροχών και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.

Ρεπορτάζ: Έφη Φανάρα

To άρθρο Ο καιρός τούμπα! Ανατροπή σκηνικού με λασποβροχές και αφρικανική σκόνη έως και την Παρασκευή – Τι «βλέπουν» οι μετεωρολόγοι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button