Κόσμος

Αγωνία στη Νότια Αφρική για τον εντοπισμό αγνοουμένων στα ερείπια

Συνεχίζονται στην παράκτια πόλη Τζορτζ της Νότιας Αφρικής (απέχει 400 χλμ από το Κέιπ Τάουν) οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό επιζώντων από τους δεκάδες οικοδόμους και άλλους εργάτες που παγιδεύτηκαν την Δευτέρα στα ερείπια έπειτα από την κατάρρευση πενταώροφης οικοδομής.

Ως σήμερα έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος τουλάχιστον επτά ατόμων και έχουν ανασυρθεί ζωντανοί 29 επιζώντες, μεταξύ των οποίων είναι ο 29χρονος Ντέλβιν Σάφερς που έγινε γνωστός από τα ηχητικά μηνύματα αγάπης που έστελνε στην οικογένειά του ενώ ήταν κάτω από τα ερείπια. Από τους 29, οι έξι δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή  και 16 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο 29χρονος εργάτης Ντέλβιν Σάφερς με το νεογέννητο παιδί του

Ωστόσο, μεγαλώνει την ίδια ώρα η αγωνία για την τύχη άλλων 39 ανθρώπων που εξακολουθούν να αγνοούνται.

Οι αρμόδιες αρχές πάντως έχουν ξεκινήσει τις έρευνες για να εξακριβώσουν την αιτία του δυστυχήματος αλλά επί του παρόντος δεν είναι σαφές τι προκάλεσε την κατάρρευση της οικοδομής.

Ο Νοτιοαφρικανός Πρόεδρος Σίριλ Ραμαφόσα εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων διαβεβαιώνοντας πως θα χυθεί φως στα αίτια της τραγωδίας.

Related Articles

Back to top button