Κόσμος

Στους 143 οι νεκροι από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Ο αριθμός των νεκρών από τις σφοδρές βροχοπτώσεις στην πολιτεία Ρίο Γκράντε ντο Σουλ της Βραζιλίας αυξήθηκε στους 143, ανακοίνωσε την Κυριακή η τοπική κυβέρνηση πολιτικής άμυνας, από 136 την προηγούμενη ημέρα, ενώ άλλοι 125 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι.

Το βράδυ του Σαββάτου η κυβέρνηση ανακοίνωσε περίπου 12,1 δισεκατομμύρια ρεάλ (2,34 δισεκατομμύρια δολάρια) σε έκτακτες δαπάνες για την αντιμετώπιση της κρίσης που έχει εκτοπίσει περισσότερους από 537.000 ανθρώπους στην πολιτεία, από έναν πληθυσμό περίπου 10,9 εκατομμυρίων.

Με αυτά τα νέα χρήματα, περισσότερα από 60 δισεκατομμύρια ρεάλ σε ομοσπονδιακά κεφάλαια έχουν ήδη διατεθεί στην πολιτεία, ανέφερε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σε δήλωση το Σάββατο.

Περισσότερες βροχές αναμένονται την Κυριακή, γεμίζοντας ποτάμια που ήταν ήδη γεμάτα ή υπερχείλισαν, δήλωσε ο μετεωρολόγος Μετσούλ το βράδυ του Σαββάτου. Η πολιτεία βρίσκεται σε ένα γεωγραφικό σημείο συνάντησης μεταξύ τροπικής και πολικής ατμόσφαιρας, γεγονός που έχει δημιουργήσει ένα μοτίβο καιρού με περιόδους έντονων βροχοπτώσεων ή ξηρασίας.

Οι ντόπιοι επιστήμονες πιστεύουν ότι το μοτίβο έχει ενταθεί λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Related Articles

Back to top button