Κόσμος

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Στην Ιταλία σχεδιάζει να μετακομίσει η απερχόμενη ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Εύα Καϊλή, σύμφωνα με συνέντευξη που έδωσε στην ιταλική εφημερίδα Corriere Della Sera.

Η Καϊλή που πρωταγωνίστησε τα προηγούμενα χρόνια στο σκάνδαλο Qatargate εμφανίζεται σφόδρα δυσαρεστημένη τόσο με το κόμμα της, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, όσο και με την Ε.Ε., λέγοντας πως δεν την προστάτευσαν.

«Ήλπιζα ότι οι πολίτες της ΕΕ θα μπορούσαν να δουν την αλήθεια πριν ψηφίσουν τον Ιούνιο, αλλά η απαγόρευση να μιλάω γι’ αυτήν την υπόθεση καθιστά αδύνατο για μένα να είμαι ακόμη και υποψήφια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε πως βρίσκει «εξωφρενική» τη σιωπή ολόκληρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον  αντισυνταγματικό περιορισμό του δικαιώματός της να υπερασπιστεί τον εαυτό της και να μιλήσει για όλα όσα έχουν διαρρεύσει και επιβουλεύονται έντεχνα εναντίον της, η Πρόεδρος Ρομπέρτα Μέτσολα και το κόμμα  S&D της υπεράσπισης των θεσμών. Η ίδια εξήγησε πως σκέφτεται να προσφύγει νομικά κατά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επειδή παραβίασε το δικαίωμά της να ακουστεί και να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

«Μάλλον θα μετακομίσω στην Ιταλία» ανέφερε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας πως αυτό δε θα γίνει λόγω Φραντζέσκο Τζόρτζι αλλά «επειδή είναι μια χώρα που θεωρώ σπίτι για διάφορους λόγους» καθώς, όπως περιέγραψε εκτός των άλλων, εκεί υπάρχει η όμορφη λέξη «garantismo» που εκτιμά πως πρέπει να μεταφραστεί σε όλη την Ευρώπη.

Related Articles

Back to top button