Κόσμος

Πούτιν: Οι αντίπαλοι μας προσπάθησαν να διαλύσουν την χώρα εκ των εσω

Οι δυτικοί αντίπαλοι της Ρωσίας προσπάθησαν να την καταστρέψουν εκ των έσω, αλλά απέτυχαν – το αποτέλεσμα των αντιρωσικών κυρώσεων αποδείχθηκε το αντίθετο από το αναμενόμενο, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνάντηση με μέλη της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα είπε:

Εσείς και εγώ γνωρίζουμε πολύ καλά τι συνέβη από οικονομική άποψη. Κυριολεκτικά, με την κυριολεκτική έννοια της λέξης αυτής, ξεκίνησαν οικονομικό πόλεμο κατά της Ρωσίας. Ο ατελείωτος αριθμός κυρώσεων που αντιμετωπίσαμε είχε ως στόχο ένα πράγμα, και εσείς και εγώ το γνωρίζουμε αυτό πολύ καλά – να καταστραφεί η Ρωσία εκ των έσω. Και όχι μόνο πολιτικά, αλλά κυρίως οικονομικά. Οι κυρώσεις είχαν στόχο να δημιουργήσουν προβλήματα στις ομάδες εργασίας, να προκαλέσουν μαζική ανεργία στη χώρα, να οδηγήσουν στο κλείσιμο επιχειρήσεων και ολόκληρων βιομηχανιών. Οι αντίπαλοί μας δεν τα κατάφεραν.

Ο Ρώσος Πρόεδρος τόνισε ότι το αποτέλεσμα των αντιρωσικών κυρώσεων αποδείχθηκε «ακριβώς το αντίθετο από αυτό που αναμενόταν».

«Πέρυσι, η οικονομία της Ρωσίας αναπτύχθηκε με ρυθμό υψηλότερο από τον παγκόσμιο», σημείωσε ο Πούτιν.

Τόνισε ότι όσον αφορά την οικονομική ανάπτυξη, η Ρωσία προηγείται όχι μόνο των κορυφαίων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και όλων των κρατών των λεγόμενων «επτά».

Πρόσθεσε ότι:

Μαζί αναζητήσαμε τις κατάλληλες απαντήσεις στις πιο σύνθετες ιστορικές προκλήσεις και στο σύνολό τους, τις ξεπεράσαμε με επιτυχία. Αυτό που είναι θεμελιωδώς σημαντικό, συνεχίσαμε να επιλύουμε τα τρέχοντα προβλήματα, εργαστήκαμε εντατικά και με συνέπεια πάνω στην αναπτυξιακή ατζέντα στο πλαίσιο των βασικών εθνικών στόχων και προτεραιοτήτων.

Η ορκωμοσία του Βλαντίμιρ Πούτιν θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαΐου στις 12:00 ώρα Μόσχας.

Related Articles

Back to top button