Ελλάδα

Φθινόπωρο και σήμερα με βροχές, ψύχρα και μποφόρ – Πότε επιστρέφει η άνοιξη – Αναλυτικά η θερμοκρασία έως το ερχόμενο Σάββατο

Φθινόπωρο και σήμερα με βροχές, ψύχρα και μποφόρ - Πότε επιστρέφει η άνοιξη - Αναλυτικά η θερμοκρασία έως το ερχόμενο Σάββατο

Άστατος θα παραμείνει ο καιρός και τις αμέσως επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει συνεχή σκαμπανεβάσματα.

Μίνι φθινόπωρο στην «καρδιά» της άνοιξης θυμίζει ο καιρός, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες να «χτυπούν» τη χώρα από την περασμένη Πέμπτη (09.05.24), ενώ η θερμοκρασία έχει υποχωρήσει αισθητά.

Σήμερα, Σάββατο (11.05.24) οι βροχές θα επιμείνουν και θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους έως και 8 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 22 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, αύριο τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν και ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. 

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ, για σήμερα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, από το μεσημέρι στα υπόλοιπα δυτικά ηπειρωτικά και νωρίς το πρωί στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 6 με 7 και έως το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια τους 19 με 22 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Την ίδια ώρα, ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου δίνει το ημερολόγιο των θερμοκρασιών από αύριο, Κυριακή έως και την ερχόμενη Κυριακή (18.05.24).

Όπως καταγράφεται στον πίνακα με τις θερμοκρασίες μέρα-μέρα, που παρουσιάζει ο Σάκης Αρναούτογλου σε νέα ανάρτησή του, το θερμόμετρο θα ανέβει προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, ενώ μέχρι τότε ο υδράργυρος δεν θα σημειώσει κάποια σημαντική μεταβολή.

 

Όπως αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου, «καλές γενικά καιρικές συνθήκες αναμένονται τις επόμενες 6-7 ημέρες στις περισσότερες περιοχές της χώρας με μπόρες – τοπικές καταιγίδες τα μεσημέρια – απογεύματα στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά ημιορεινά έως και την Τετάρτη.

Οι βοριάδες στο Αιγαίο από την Δευτέρα θα εξασθενήσουν και μέχρι την Τετάρτη θα διατηρηθούν σχετικά εξασθενημένοι και στο Ιόνιο αλλά και στο Αιγαίο. Από την Πέμπτη υπάρχουν ενδείξεις για στροφή και ενίσχυση των νοτιάδων στην περιοχή του Ιονίου.

Η θερμοκρασία σε μικρά σκαμπανεβάσματα έως την ερχόμενη Τετάρτη, θα πρέπει να σημειώσει κάποια άνοδο προς τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας κυρίως στα δυτικά και νότια».

 

To άρθρο Φθινόπωρο και σήμερα με βροχές, ψύχρα και μποφόρ – Πότε επιστρέφει η άνοιξη – Αναλυτικά η θερμοκρασία έως το ερχόμενο Σάββατο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button