Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης στη Χίο: Η συνεχής επένδυση στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι στρατηγική επιλογή

Κυριάκος Μητσοτάκης στη Χίο: Η συνεχής επένδυση στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι στρατηγική επιλογή

«Η συνεχής επένδυση στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι μια στρατηγική επιλογή, την οποία η κυβέρνησή μας υπηρετεί απαρέγκλιτα εδώ και μία πενταετία», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Χίο το μεσημέρι της Παρασκευής (10.5.24).

Ο πρωθυπουργός παρέστη στη δοξολογία των Ενόπλων Δυνάμεων μαζί με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγό Δημήτριο Χούπη, στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι, ενώ μετά την ολοκλήρωση της τελετής συνομίλησε με εθνοφύλακες που υπηρετούν στη Χίο και ενημερώθηκε για τα οπλικά συστήματα που διαθέτει η μονάδα.

Αμέσως μετά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε:

«Τιμούμε σήμερα τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, που από το 1864 είναι ο προστάτης του Ελληνικού Στρατού».

«Στο πρόσωπο του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλες τις γυναίκες και τους άντρες του Ελληνικού Στρατού, των Ενόπλων Δυνάμεων, τους Εθνοφύλακές μας, το πολιτικό μας προσωπικό, για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στην πατρίδα μας», τόνισε.

«Η συνεχής επένδυση στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι μονόδρομος σε αυτές τις εποχές της μεγάλης γεωπολιτικής αστάθειας. Είναι μια στρατηγική επιλογή, την οποία η κυβέρνησή μας υπηρετεί απαρέγκλιτα εδώ και μία πενταετία», υπογράμμισε.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις εξασφαλίζουν την εθνική κυριαρχία αλλά ταυτόχρονα υπηρετούν και έναν πολύ σημαντικό ρόλο εν καιρώ ειρήνης, παρέχοντας από υγειονομικές υπηρεσίες μέχρι την κατασκευή μικρών έργων υποδομής και από τις αερομεταφορές, σε περιπτώσεις ιατρικής ανάγκης, μέχρι την υποστήριξη σε συνθήκες κλιματικής κρίσης», επισήμανε.

«Και ακριβώς γι’ αυτόν το ρόλο, για τις υπηρεσίες που προσφέρετε στην πατρίδα, κ. Αρχηγέ, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες σας είμαστε ευγνώμονες και ευχόμαστε στον Ελληνικό Στρατό, στον Στρατό Ξηράς, χρόνια πολλά», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

To άρθρο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Χίο: Η συνεχής επένδυση στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι στρατηγική επιλογή δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button