Ελλάδα

Στο «κόκκινο» η κίνηση στην Αθηνών Κορίνθου λόγω της επιστροφής των εκδρομέων – Πάνω από 76 χιλιάδες οχήματα έχουν μπει στην Αττική από το πρωί

Στο «κόκκινο» η κίνηση στην Αθηνών Κορίνθου λόγω της επιστροφής των εκδρομέων - Πάνω από 76 χιλιάδες οχήματα έχουν μπει στην Αττική από το πρωί

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα, που από το πρωί της Τρίτης (7/5/24) κινούνται στις εθνικές οδούς μαζικά, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μποτιλιάρισμα σε πολλά σημεία στις εθνικής οδούς.

Στις 19.00 το απόγευμα, στο «κόκκινο» καταγραφόταν η κίνηση στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου. Από τα διόδια του Ισθμού μέχρι και την Κινέττα μάλιστα, σε πολλά σημεία τα οχήματα ακινητοποιούνταν λόγω μποτιλιαρίσματος από τη μαζική επιστροφή μετά το Πάσχα.

Πολλοί θέλησαν να εκμεταλλευτούν και την αργία της Πρωτομαγιάς και έμειναν στους εξοχικούς προορισμούς μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης (7/5/24).

Έτσι, όταν πήραν το δρόμο της επιστροφής, συνάντησαν στο δρόμο τους αμέτρητα αυτοκίνητα που έκαναν το ταξίδι τους δύσκολο.

Η κίνηση στην Αθηνών – Κορίνθου στις 19.00 το απόγευμα, στο «κόκκινο».

Χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα στη Θεσσαλονίκη, με μόνο σημείο καθυστερήσεων και χαμηλών ταχυτήτων τα διόδια των Μαλγάρων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την πόλη, λόγω των έργων συντήρησης στη γέφυρα του Αξιού.

Η ουρά των αυτοκινήτων εκτείνεται σταθερά και κατά διαστήματα ξεπερνά από το απόγευμα τα δύο χιλιόμετρα και ο χρόνος διέλευσης κυμαίνεται από δεκαπέντε έως και τριανταπέντε λεπτά της ώρας.

Εξομαλύνθηκε η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό στα διόδια Σιατίστης και Πολυμύλου, όπου νωρίτερα υπήρχε αναμονή στο ρεύμα προς τη Θεσσαλονίκη και χρειάστηκε να ανοίξουν κατά διαστήματα χωρίς κόμιστρο για να αποφορτιστεί η κυκλοφορία.

Ομαλή η διέλευση και από τα διόδια στης Εγνατίας Οδού στη Ανάληψη και στην Ασπροβάλτα. Επίσης, ομαλή είναι και η επιστροφή από τη Χαλκιδική.

Από το πρωί αυξημένη κίνηση στις εθνικές οδούς

Αλλά και εκείνοι που ξεκίνησαν νωρίτερα, το πρωί της Τρίτης (7/5/24) πάλι βρήκαν κίνηση στο δρόμο της επιστροφής.

Ενδεικτικές είναι οι πρωινές εικόνες του newsit.gr από τα διόδια της Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου:

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα έχουν επιστρέψει στην Αττική μέσω των Εθνικών Οδών Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών-Λαμίας 76.858 οχήματα.

Συγκεκριμένα 44.200 πέρασαν από το ρεύμα εισόδου στα διόδια Ελευσίνας και 32.658 από τα διόδια Αφιδνών.

Υπενθυμίζεται ότι έως τις 23:00 σήμερα ισχύει για το ρεύμα εισόδου απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

 

 

To άρθρο Στο «κόκκινο» η κίνηση στην Αθηνών Κορίνθου λόγω της επιστροφής των εκδρομέων – Πάνω από 76 χιλιάδες οχήματα έχουν μπει στην Αττική από το πρωί δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button