Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: «Ξέχασαν» τον Αλέξη Τσίπρα στις εξελίξεις με τη Βόρεια Μακεδονία – Αίσθηση από την απουσία αναφοράς στο όνομά του

ΣΥΡΙΖΑ: «Ξέχασαν» τον Αλέξη Τσίπρα στις εξελίξεις με τη Βόρεια Μακεδονία – Αίσθηση από την απουσία αναφοράς στο όνομά του

Η αλήθεια είναι ότι η αφωνία του ΣΥΡΙΖΑ για τον ρόλο που έπαιξε ο Αλέξης Τσίπρας στη Συμφωνία των Πρεσπών έχει δημιουργήσει πολλά και διάχυτα συναισθήματα. Όσοι παρακολουθούν τα πολιτικά τεκταινόμενα τα τελευταία χρόνια γνωρίζουν πολύ καλά το ρίσκο που πήρε ο πρώην πρωθυπουργός και το οποίο τού στοίχισε στις εκλογές του 2019.

Το γεγονός ότι σε καμία ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που αφορά το θέμα της Βόρειας Μακεδονίας δεν υπάρχει αναφορά στο όνομα του Αλέξη Τσίπρα έχει δημιουργήσει δυσφορία σε ένα κομμάτι ψηφοφόρων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ακόμα βρίσκεται κοντά στον πρώην πρωθυπουργό.

Στελέχη που βρίσκονται πέριξ της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι προφανώς οι συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη θεωρούν ότι μπορούν να δηλώνουν δικαιωμένοι, χωρίς, ωστόσο, να μιλούν για τον πρωταγωνιστή αυτή της ιστορίας, ο οποίος κόντρα σε ένα κομμάτι της κοινωνίας έδωσε λύση σε ένα πρόβλημα που χρόνιζε εδώ και δεκαετίες.

Ο πρώην πρωθυπουργός χθες πάντως είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρώην πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, όπου συζήτησαν όλες τις εξελίξεις γύρω από το θέμα.

Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισαν τη σημασία που έχει η πιστή τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών και η συνεργασία των δύο χωρών τόσο για την ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας όσο και για την ειρήνη και τη σταθερότητα των Δυτικών Βαλκανίων, σε μία περίοδο μεγάλων εντάσεων στην περιοχή.

Επεσήμαναν πόσο υποκριτικός και επικίνδυνος είναι ο εθνικιστικός λαϊκισμός, που αναπτύχθηκε και στις δυο πλευρές.

Και συμφώνησαν το επόμενο διάστημα να αναλάβουν από κοινού πρωτοβουλίες – που θα ανακοινωθούν σύντομα – για τη στήριξη και την εφαρμογή της Συμφωνίας, την προώθηση των σχέσεων των λαών της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας και την ειρήνη και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Νέα σφοδρά πυρά σε Μητσοτάκη

Το περίεργο ωστόσο είναι ότι στην Κουμουνδούρου παρά το γεγονός ότι …ξέχασαν τον Αλέξη Τσίπρα, τα στελέχη που βρίσκονται κοντά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορούσαν να κρύψουν την ικανοποίησή τους για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για την πατριδοκαπηλία με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών. Συγγνώμη από τον λαό και από όσους, επειδή είχαν πατριωτικές ευαισθησίες, πίστεψαν ένα κάρο ψέματα, τα οποία ο ίδιος αράδιαζε αγκαζέ με την ακροδεξιά, κάνοντας ακραία σπέκουλα», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών και Οικονομίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς.

Στην Κουμουνδούρου υπάρχει προβληματισμός για το πως πρέπει να αντιδράσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι πληροφορίες λένε ότι τα στελέχη του ετοιμάζονται να φέρουν προς ψήφιση στη Βουλή τα τρία μνημόνια συνεργασίας τα οποία η κυβέρνηση εμφανίζεται να έχει αποπέμψει στο απώτερο μέλλον.

Οι ίδιοι άνθρωποι επιμένουν ότι ο Πρωθυπουργός αποφεύγει να φέρει στην Βουλή τα μνημόνιο συνεργασίας γιατί φοβόταν τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος του, καθώς ακόμα και σήμερα υπάρχουν αρκετοί «Μακεδονομάχοι».

«Στελέχη της ΝΔ κρατούν ψηλά τις περικεφαλαίες της πατριδοκαπηλίας…»

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε δηλώσεις τους ανέφεραν ότι «την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης παριστάνει τον εξοργισμένο με την, πράγματι, προκλητική κίνηση της νέας προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας να παραλείψει τη λέξη «Βόρεια» κατά τη χθεσινή ορκωμοσία της, στελέχη της ΝΔ κρατούν ψηλά τις περικεφαλαίες της πατριδοκαπηλίας ανέφεραν χαρακτηριστικά και πρόσθεταν:

«Η επικράτηση του εθνικιστικού κόμματος VMRO-DPMNE στις εκλογές θέτει σε κίνδυνο μια επωφελή για τη χώρα μας Συμφωνία, που αύξησε το γεωπολιτικό αποτύπωμα και αναβάθμισε τον ρόλο της Ελλάδας στα Δυτικά Βαλκάνια, με ευθύνη της Ν.Δ. και των καταστροφικών παραλήψεών τους…».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολιτική απάτη, ενώ παρέθεσε και βίντεο με δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, να εύχεται νίκη του VMRO.

Στην ανάρτησή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι:

«Με αυτήν τη φρασεολογία, με αυτήν την πολιτική απάτη,

έπαιξαν στα ζάρια ένα εθνικό θέμα για μερικές χιλιάδες

ακροδεξιές ψήφους.

* Εύχονταν να βγει το VMRO.

* Καλλιέργησαν ελπίδες στους εθνικιστές της άλλης πλευράς ότι θα ακυρώσουν μαζί τη Συμφωνία των Πρεσπών.

* Βγήκε λοιπόν.

* Τώρα το παρακαλούν να τηρήσει τη συμφωνία.

* Τώρα ικετεύουν.

* Ας αναλογιστεί ο δημοκρατικός κόσμος τι πληγές μπορεί να ανοίξει το μίσος, η προπαγάνδα και ο αμοραλισμός, όταν του δώσεις 41%.

Παράλληλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να δείξουν την κυβερνητική ανακολουθία στο θέμα έχουν καταγράψει όλες τις δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών όπου ακόμα και σήμερα εμφανίζονται να εκφράζουν διάφορες απόψεις.

Πιο συγκεκριμένα η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία – Ωραιοζήλη Κουτσουπιά, χαρακτήρισε «κατάπτυστη» τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ η Άντρη Παράσχου, δήλωσε ότι είναι «κακή». Όλα αυτά ενώ ο πρωθυπουργός την υπερασπίζεται.

To άρθρο ΣΥΡΙΖΑ: «Ξέχασαν» τον Αλέξη Τσίπρα στις εξελίξεις με τη Βόρεια Μακεδονία – Αίσθηση από την απουσία αναφοράς στο όνομά του δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button