Κόσμος

Χωρίς τη Μέγκαν ο Χάρι στη Βρετανία για τους αγώνες Invictus: Θέλει να δει τον Κάρολο, δεν αναμένεται να δει τον Γουίλιαμ

Χωρίς τη Μέγκαν ο Χάρι στη Βρετανία για τους αγώνες Invictus: Θέλει να δει τον Κάρολο, δεν αναμένεται να δει τον Γουίλιαμ

Ο πρίγκιπας Χάρι έφτασε στο Λονδίνο για να παραστεί αύριο Τετάρτη 8 Μαΐου 2024 στην επέτειο των 10 χρόνων από την ίδρυση των Invictus Games και όλοι αναρωτιούνται αν θα συναντηθεί με τους γαλαζοαίματους συγγενείς του και φυσικά με τον πατέρα του βασιλιά Κάρολο.

Αν και ο πρίγκιπας Χάρι έχει προσκαλέσει την βασιλική οικογένεια στην εκδήλωση για τα 10 χρόνια από την ίδρυση των Invictus Games, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο, κανένας γαλαζοαίματος δεν αναμένεται να ανταποκριθεί στην πρόσκληση ενώ άγνωστο παραμένει αν θα δει και τον βασιλιά Κάρολο. 

Ο δούκας του Σάσεξ ταξίδεψε στη βρετανική πρωτεύουσα χωρίς τη Μέγκαν Μαρκλ.

Πηγές από το περιβάλλον της Αμερικανίδας, πρώην ηθοποιού, δήλωσαν στον βρετανικό Τύπο πως η Μέγκαν Μαρκλ παρέμεινε στις ΗΠΑ μαζί με τα δύο παιδιά της, τον Άρτσι, 5 ετών και την Λίλιμπετ, 2 ετών. Το ζευγάρι θα ταξιδέψει μαζί στη συνέχεια στη Νιγηρία. 

Στο ταξίδι του στο Λονδίνο, ο Χάρι θέλει να «ρίξει γέφυρες» για να φτιάξει τη σχέση του με τους γαλαζοαίματους συγγενείς του και η εκδήλωση στο Λονδίνο είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να σπάσει ο πάγος.

Χάρι και Γουίλιαμ έχουν να μιλήσουν περισσότερο από ένα χρόνο, μετά την έκδοση της βιογραφίας του Χάρι με τον τίτλο «Spare» που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2023 όπου έκανε όχι και τόσο κολακευτικές αποκαλύψεις για τους γαλαζοαίματους συγγενείς του.

Σύμφωνα με την Dailymail, ο Γουίλιαμ είναι προγραμματισμένο να απουσιάζει από το Λονδίνο Πέμπτη και Παρασεκυή. 

Δεν έχει γίνει γνωστό αν κατά την παραμονή του στο Λονδίνο ο βρετανός πρίγκιπας θα συναντηθεί με τον 75χρονο βασιλιά Κάρολο, που διαγνώστηκε με καρκίνο τον Φεβρουάριο ή αν θα επισκεφθεί την Κέιτ Μίντλετον, η οποία στις 22 Μαρτίου ανακοίνωσε πως έχει καρκίνο και υποβάλλεται σε προληπτικές χημειοθεραπείες.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία φορά που ο πρίγκιπας Χάρι είχε επισκεφτεί τη Βρετανία ήταν στις 6 Φεβρουαρίου για να δει τον βασιλιά Κάρολο, σε μία 30λεπτη συνάντηση, ο οποίος είχε ενημερώσει και τους δύο γιους του για την ασθένειά του και δεν συναντήθηκε με την οικογένεια του αδελφού του Γουίλιαμ αλλά ούτε και με τον ίδιο.

«Δεν νομίζω ότι θα δούμε Γουίλιαμ και Χάρι μαζί» είπε μία βασιλική πηγή. 

Την περασμένη εβδομάδα, μια πηγή είπε στη Mirror: «Ο Χάρι έχει τακτικές επαφές με τον πατέρα του και δεν έκρυψε την επιθυμία του να τον δει όταν μπορέσει. Ανησυχεί ιδιαίτερα για αυτόν και ελπίζει ότι ο Βασιλιάς θα είναι καλά και θα μπορεί να τον δει».

Οι βασιλικές πηγές επέμειναν ότι παρά το πολυάσχολο πρόγραμμά του αυτή την εβδομάδα, ο Κάρολος σκοπεύει να δει τον μικρότερο γιο του αλλά όλα εξαρτώνται από το πώς νιώθει κάθε μέρα. «Η επαφή πατέρα γιου είναι θετική», αποκάλυψε πηγή.

Ο βασιλιάς Κάρολος, αν και υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο, πήρε το «πράσινο φως» από τους γιατρούς του για να επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντα του με φυσική παρουσία.

Την Τρίτη 30 Απριλίου ο Βρετανός μονάρχης έκανε μια συμβολική επίσκεψη στο πανεπιστημιακό αντικαρκινικό νοσοκομείο Macmillan Cancer Centre, στο κέντρο του Λονδίνου, συνοδευόμενος από την Καμίλα.

Την επόμενη μέρα Κάρολος και Καμίλα παρέλαβαν στο παλάτι του Μπάκιγχαμ τον επίσημο πάπυρο της στέψης τους ψηφοπιοιημένο, ένα χρόνο μετά τη στέψη τους στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ.

To άρθρο Χωρίς τη Μέγκαν ο Χάρι στη Βρετανία για τους αγώνες Invictus: Θέλει να δει τον Κάρολο, δεν αναμένεται να δει τον Γουίλιαμ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button